Filmul unei escrocherii de 4,5 milioane de euro pusa la cale de hackeri din Valcea

Duminica, 20 Noiembrie 2016, ora 12:29
7808 citiri
Filmul unei escrocherii de 4,5 milioane de euro pusa la cale de hackeri din Valcea
Foto: Arhiva Ziare.com

Un grup de hackeri din Romania a pacalit peste o mie de persoane din Europa si SUA, prin escrocherii online care le-au adus infractorilor 4,5 milioane de euro.

Concret, hackerii scoteau la vanzare pe Internet diverse produse, de la ceasuri de lux pana la masini sau utilaje agricole, care nu existau, insa, in realitate. Cumparatorii naivi transferau banii online, insa nu mai primeau nimic in schimb.

Procurorii DIICOT care instrumenteaza acest caz i-au monitorizat o perioada pe hackeri, iar sambata au aparut in presa stenograme ale convorbirilor acestora cu pagubitii, potrivit Digi 24.

Client: Va sun in legatura cu un anunt pentru un tractor. (...) Vreau sa stiu si eu, pozele sunt reale sau ale altui tractor?

Suspect: Nu, sunt pozele utilajelor care le detinem in proprietate.

Client: Si dumneavoastra sunteti reprezentantul firmei?

Suspect: Este firma mea si a socrului meu.

Dupa o astfel de discutie, oamenii plateau uneori un avans de mii de euro, pe baza unui contract fictiv pe care il primeau pe mail.

Suspect: Maine dimineata devreme faceti transferul. Eu incep livrarea. Sunteti acasa sambata pana pe la orele 10:00 - 11:00?

Client: Da. Sunt sigur acasa. Sper ca utilajul functioneaza si n-are defecte!

Suspect: Da, functioneaza, este intr-o stare buna, stare de top.

Insa marfa nu ajungea niciodata la destinatie, iar oamenii pagubiti incercau sa isi recupereze banii din banci, dar fara succes.

Angajat banca: Va sun pentru ca am avut cateva tranzactii care au intrat in contul dumneavoastra in care clientii care va trimit banii solicita sumele inapoi.

Suspect: Care este motivul?

Angajat banca: Cred ca unul dintre ei a mentionat ca nu a primit marfa pentru care a platit.

Gruparea, formata din 75 de hacker din Dragasani, judetul Valcea, a fost destructurata saptamana aceasta de procurorii DIICOT, insa dupa ce a dat un tun de 4,5 milioane de euro. Liderul gruparii era Ilie Daniel Rusu, in varsta de 28 de ani, relateaza B1 TV.

Din banii obtinuti, hackerii si-au cumparat masini si case de lux si au mers in vacante exotice. Insa anchetatorii au pus sechestru pe bunuri, pe care vor sa le vanda si sa le restituie banii celor pacaliti.

In acest dosar, opt persoane au fost arestate preventive, iar alte trei au fost plasate in arest la domiciliu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#hackeri romania escrocherii, #hackeri romani stenograme , #DIICOT