Managerul Spitalului Sf. Maria a mers la DIICOT: Auditul la unitatea sanitara e facut dupa zicala "Lupul pazeste oile"

Luni, 05 Decembrie 2016, ora 12:26
4784 citiri
Managerul Spitalului Sf. Maria a mers la DIICOT: Auditul la unitatea sanitara e facut dupa zicala "Lupul pazeste oile"
Foto: Arhiva Ziare.com

Managerul Spitalului "Sfanta Maria" din Capitala, Narcis Copca, a mers luni dimineata la DIICOT. El nu a spus de ce a venit, dar sambata anuntase ca de la inceputul acestei saptamani va prezenta probe in dosarul care il vizeaza pe ministrul Sanatatii Vlad Voiculescu.

Copca a declarat insa, la intrarea in cladirea DIICOT, ca spitalul pe care il conduce nu trebuie verificat in ceea ce priveste activitatea de transplant, pentru ca are deja autorizatie in acest sens si nu este in conflict sau in competitie cu nicio alta clinica.

Managerul a mai spus ca auditul la unitatea sanitara, la care ar fi urmat sa participe si reprezentanti de la Eurotransplant, este neoficial si facut dupa zicala "Lupul pazeste oile", pentru ca aceasta entitate este cea care a preluat organele prelevate in Romania.

Narcis Copca a mai precizat ca trebuie sa existe o lamurire in legatura cu trimiterea in strainatate, prin Eurotransplant, a organelor donate si recoltate in Romania.

Plangere penala impotriva lui Voiculescu

Managerul Spitalului "Sfanta Maria" a depus, pe 23 noiembrie, o plangere penala impotriva ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu, pentru ca acesta a refuzat sa plateasca efectuarea unei operatii de transplant in aceasta unitate sanitara, iar pacientul a decedat.

Narcis Copca a anuntat sambata ca de luni va merge la procurori pentru a le prezenta probele privind autorizarea transplantului de plamani, in dosarul deschis in urma plangerii care il vizeaza pe ministrul Sanatatii.

"Incepand de luni ne vom prezenta la Parchet pentru a prezenta probatoriul in cazul transplantului de plaman in care il acuzam pe ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, de ucidere din culpa, dupa ce a refuzat transplantul unui pacient aflat pe lsita de asteptare, preferand ca plamanii sa mearga in strainatate", a spus Narcis Copca.

Narcis Copca il acuza pe ministrul Sanatatii ca, prin "incercarea de denigrare" a Spitalului "Sfanta Maria", urmareste "o musamalizare a acuzatiilor gave care i se aduc", legate de "refuzul platii serviciilor pentru pacientul Dumitru Simiras, urmat de decesul acestuia".

Corpul de control al Ministerului Sanatatii, impreuna cu experti straini, ar trebui sa mearga, in perioada 8-9 decembrie, la Spitalul "Sfanta Maria", dupa ce primarul Capitalei si-a dat acordul sa se verifice daca unitatea sanitara indeplineste conditiile pentru transplant pulmonar.

Managerul unitatii nu este insa de acord cu acest control, pe motiv ca unitatea sanitara este acreditata pentru transplant pulmonar, si le-a transmis specialistilor straini ca nu ar trebui sa vina sa faca verificari.

El a mai spus ca a atentionat echipa Eurotransplant si ca in Romania sunt alegeri parlamentare in 11 decembrie si ar putea fi interpretata vizita lor ca sustinere pentru un anumit partid.

"Le-am spus ca in Romania sunt alegeri. Nu este cel mai potrivit moment si a ramas sa ne intalnim dupa sarbatori", a precizat managerul Spitalului "Sfanta Maria".

Narcis Copca a mai spus ca Spitalul "Sfanta Maria" este la dispozitia oricarui control legal din partea institutiilor statului roman, dar ca nu poate fi de acord cu invitarea de catre Ministerul Sanatatii a unui membru din fundatia Eurotransplant "intr-o vizita privata care ar urma sa fie exploatata exclusiv electoral si nu ar face decat sa continue denigrarea spitalului".

Citeste mai multe despre scandalul transplanturilor:

Ministrul Sanatatii dezvaluie probleme grave in sistemul de transplant: Alocarea organelor se face subiectiv, pacientii nu au sanse egale

Agentia de Transplant neaga acuzatiile ministrului Voiculescu si spune ca de 10 zile nu s-a mai facut niciun transplant: E fara precedent!

MS: La toate centrele de transplant verificate aleatoriu s-au gasit nereguli. Ce spune ministrul care a semnat acreditarile

Ancheta la centrele de transplant: Spitalul Sfanta Maria a depus plangere penala impotriva ministrului Sanatatii

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#manager Sf Maria DIICOT, #manager Sf Maria control , #DIICOT