O tanara bolnava de HIV si suspecta de coronavirus a fost fortata sa se prostitueze: Barbatii cu care a fost sunt chemati la DIICOT

Luni, 16 Martie 2020, ora 17:22
18113 citiri
O tanara bolnava de HIV si suspecta de coronavirus a fost fortata sa se prostitueze: Barbatii cu care a fost sunt chemati la DIICOT
Foto: Arhiva Pixabay

Procurorii DIICOT Salaj fac apel la barbatii care au apelat la serviciile sexuale ale unei tinere de 23 de ani, infectata cu HIV si suspecta de coronavirus, sa contacteze parchetul si sa efectueze de urgenta analize pentru a stabili daca au fost sau nu infectati cu virusul HIV.

Tanara era fortata sa se prostitueze de trei persoane care o santajau cu posibile agresiuni sexuale impotriva copiilor sai. Anchetatorii au retinut in acest caz trei inculpati pentru savarsirea infractiunii de trafic de persoane, potrivit unui comunicat de presa DIICOT, transmis luni Ziare.com.

"In cauza s-a stabilit ca, in perioada decembrie 2019 - martie 2020, prin amenintare, santaj si umilire, inculpatii PMR, PMM si PEB au determinat o victima de sex feminin, in varsta de 23 de ani, sa se prostitueze, in diferite locatii de pe raza judetului Salaj, desi aceasta este diagnosticata ca fiind purtatoare a virusului HIV.

Inculpatii detineau controlul total asupra persoanei vatamate si o tratau ca pe un sclav aducator de profit, insusindu-si nu numai banii castigati de aceasta din prostitutie, dar si limitandu-i posibilitatea de miscare.

Pentru a o umili si a-i demonstra autoritatea pe care o detin asupra sa, unul dintre inculpati i-a cerut victimei sa iasa din casa si sa stea in frig dezbracata, pe timp de noapte si iarna, sub amenintarea unor agresiuni sexuale indreptate impotriva copiilor victimei," arata DIICOT.

Diagnosticata cu HIV din mai 2018

Tanara ar fi fost obligata sa intretina relatii sexuale cu diferite persoane, in schimbul unor sume de bani negociate de la caz la caz cu clientul, cuprinse intre 150 si 200 de lei pentru o ora, iar in situatia deplasarii la domiciliul clientului de 300 de lei plus transportul cu taxiul, tarif stabilit de catre inculpati.

"Din actele medicale existente la dosarul cauzei rezulta ca victima este inregistrata ca fiind diagnosticata cu virusul HIV din 18 mai 2018 si pana in prezent aceasta nu a respectat indicatiile medicale de dispensarizare si tratament si a pus in pericol sanatatea a numeroase persoane prin intretinerea de relatii sexuale neprotejate cu acestea," precizaeza DIICOT.

A spus ca prezinta simptome de coronavirus

Pe 15 martie 2020, procurorii DIICOT Salaj impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul SCCO Salaj au efectuat o actiune de prindere in flagrant a inculpatilor, moment in care tanara a afirmat ca prezinta simptome de coronavirus.

"Din cauza situatiei de fapt din care rezulta ca victima a intrat in contact cu foarte multi barbati intr-un interval foarte scurt de timp, s-a solicitat sprijinul Directiei de Sanatate Publica Salaj, care impreuna cu medicii Spitalului Judetean de Urgenta Zalau au hotarat trimiterea acesteia, pentru o perioada de 14 zile, intr-un centru de carantina, perioada in care i se vor efectua si o serie de analize medicale specifice persoanelor infectate cu virusul HIV," precizeaza procuorii.

Potrivit comunicatului, persoanele care au cunostinta cu privire la faptul ca ar fi apelat la serviciile persoanei vatamate sunt rugate sa contacteze procurorii DIICOT Salaj si sa efectueze de urgenta analize pentru a stabili daca au fost sau nu infectate cu virusul HIV.

Perchezitii si in Bucuresti

Pe 15 martie 2020, procurorii DIICOT Salaj impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Bucuresti au efectuat o perchezitie domiciliara si in Bucuresti, in urma careia au fost ridicate 7 telefoane mobile, 7 cartele telefonice, mai multe inscrisuri si fotografii, un card bancar si suma de 850 de lei.

La data de 16 martie 2020, cei trei inculpati vor fi prezentati Tribunalului Salaj cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile.

I.S.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#DIICOT HIV, #DIICOT coronavirus, #prostituata HIV, #prostituata coronavirus, #proxeneti Salaj HIV , #DIICOT
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Sigur nu s-a-nvârtit și pe lângă Parlament?