Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Prejudiciu de 70 de milioane de lei, produs de gruparea constituita de fiul lui Ilie Carabulea

Miercuri, 02 Martie 2016, ora 17:52
7870 citiri
Prejudiciu de 70 de milioane de lei, produs de gruparea constituita de fiul lui Ilie Carabulea
Foto: captura YouTube/Eveniment TV

Gruparea constituita de fiul lui Ilie Carabulea este acuzata ca a produs un prejudiciu de aproximativ 70 de milioane de lei, in aceasta cauza fiind vizate zece persoane care au calitatea de suspect, celelalte fiind audiate ca martori, anunta procurorii DIICOT.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, miercuri, de catre reprezentantii DIICOT - Biroul Teritorial Sibiu fac cercetari fata de zece suspecti pentru infractiunile de constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu, fals informatic, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals, delapidare, evaziune fiscala si spalare de bani.

"In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca, incepand cu anul 2015, la initiativa suspectului C. I., suspectii M. D., C. G., P. A. si T. A. au constituit un grup infractional organizat in scopul savarsirii unor infractiuni prin care s-a urmarit protejarea intereselor financiare pe care le aveau in cadrul unei societati de asigurare si evitarea suspendarii autorizatiei de functionare de pe piata asigurarilor din Romania", se arata in comunicat.

Procurorii estimeaza ca prejudiciul cauzat este de aproximativ 70 de milioane de lei.

Potrivit comunicatului citat, miercuri, au fost facute 13 perchezitii in judetele Sibiu, Ilfov si Bucuresti, 27 de persoane fiind duse la audieri la sediul DIICOT Sibiu.

In acest dosar, urmarirea penala se face pentru constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu, fals informatic, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals, delapidare, evaziune fiscala si spalare de bani.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, ca gruparea initiata de fiul lui Ilie Carabulea (foto), Oprea-Nicolae Carabulea, s-a dezvoltat pe fondul problemelor din piata asigurarilor, membrii gruparii avand convingerea ca, dupa preluarea Astra SA, Fondul de Garantare nu dispune de resursele financiare pentru a prelua portofoliul de clienti al Carpatica Asig, mai ales in conditiile in care activele societatii sunt insuficiente pentru indeplinirea obligatiilor fata de asigurati si bazandu-se pe faptul ca deschiderea procedurii de faliment nu este o optiune pentru institutiile de supraveghere, "o astfel de masura contribuind decisiv si iremediabil la destabilizarea pietei asigurarilor".

In acest dosar, procurorii DIICOT fac 13 perchezitii, miercuri, in judetul Sibiu si in Bucuresti, la sediile societatii de asigurari Carpatica si la domiciliile mai multor persoane, iar la finalul acestora 27 de persoane vor fi duse la audieri la DIICOT Sibiu.

Perchezitii au loc si la locuinta lui Ilie Carabulea din municipiul Sibiu, unde se afla mai multe echipaje de politie.

In 23 februarie, omul de afaceri Ilie Carabulea a fost audiat la Directia Nationala Anticoruptie, in calitate de martor, in dosarul de coruptie privind favorizarea societatii de asigurari Carpatica, in care au fost puse sub acuzare mai multe persoane, printre care Daniel Tudor, fost vicepresedinte al ASF, si fosta sotie a acestuia, senatorul Doina Tudor.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#DIICOT grupare fiu Carabulea, #prejudiciu Ilie Carabulea DIICOT , #DIICOT