Scandalul dezinfectantilor - Seful Corpului de Control al Guvernului critica DIICOT: Scuze penibile

Joi, 05 Mai 2016, ora 17:02
3645 citiri
Scandalul dezinfectantilor - Seful Corpului de Control al Guvernului critica DIICOT: Scuze penibile
Foto: Digi24

Valentin Mircea, seful Corpului de Control al Guvernului, considera penibila scuza invocata de procurorul sef al DIICOT cu privire la refuzul de a deschide o ancheta in cazul Hexi Pharma dupa ce o plangere a fost depusa in urma cu mai mult timp.

Comentariul publicat joi pe Facebook de Valentin Mircea vine la o zi dupa ce Daniel Horodniceanu (foto), procurorul sef al DIICOT, a fost asaltat de jurnalisti cu intrebari despre nesolutionarea plangerii respective, iar el a explicat ca ea a fost respinsa pentru ca nu era completa.

"O scuza penibila a sefului DIICOT. Am lucrat cinci ani in Consiliul Concurentei, iar acum conduc o structura de control administrativ. Si inainte, si in prezent, am primit si primesc orice informatie utila, care denota o situatie ce trebuie investigata, chiar daca aceasta este scrisa pe o coaja de copac. Probabil ca plangerea privind Hexi Pharma nu avea nici timbru si nu era pusa in dosar cu sina", a comentat ironic Valentin Mircea, pe pagina sa de Facebook, scrie Evenimentul Zilei.

Procurorul sef al DIICOT a confirmat, miercuri, ca a existat o plangere depusa impotriva patronului firmei Hexi Pharma cu mult inainte de declansarea scandalului dezinfectantilor, dar a explicat ca ea nu a fost solutionata din cauza lipsei unor elemente obligatorii prevazute de Codrul de Procedura Penala.

Dosar penal in cazul dezinfectantilor diluati folositi in spitale

"Este o plangere care a fost trimisa de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti. Nu este un dosar penal, este o plangere. Din cauza lipsei elementelor obligatorii prevazute de Codul de procedura penala, a fost restituita petitionarului care nu a mai revenit. S-a restituit petitionarului cu solicitarea de a respecta procedurile din Codul de procedura penala in ceea ce priveste forma acelei plangeri. Ea nu era facuta corect si se referea inclusiv la infractiuni de violenta. Petitionarul nu a mai revenit", a spus Horodniceanu.

Jurnalistul Catalin Tolontan, unul dintre autorii investigatiei de presa legata de scandalul Hexi Pharma, a dezvaluit miercuri, pe blog, ca in 2012 procurorii anticoruptie au deschis un dosar in care era vorba despre 4 licitatii trucate pentru antiseptice, la spitalele Elias, Sf. Ioan, Calarasi si Institutul pentru protectia mamei si copilului.

"Trei erau castigate de Hexi Pharma. In 2014, Parchetul a deschis urmarirea penala, dar mai apoi a clasat dosarul fara audieri! In martie 2016, Parchetul a primit o alta plangere penala contra lui Condrea, care doarme de atunci la DIICOT!", scrie pe blog Catalin Tolontan.

Jurnalistul sustine ca patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, avea atunci contracte cu 350 de spitale, era implicat in mai multe afaceri transfrontaliere, in firme off-shore si in returnari fictive de TVA, insa el nu a fost chemat de procurori sa dea nici macar o declaratie.

De asemenea, Condrea a fost reclamat inca din 2008, insa dosarul a ajuns la DIICOT unde din martie anul acesta nu s-a facut nimic.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#DIICOT Hexi Pharma plangere, #Valentin Mircea corp control Ciolos, #dezinfectanti Hexi Pharma , #DIICOT