Tanarul din Craiova, adept al Statului Islamic, a fost retinut: Se pregatea pentru comiterea unui atentat

Joi, 08 Decembrie 2016, ora 22:37
6203 citiri
Tanarul din Craiova, adept al Statului Islamic, a fost retinut: Se pregatea pentru comiterea unui atentat
Foto: DIICOT

Tanarul de 18 ani, din Craiova, acuzat ca se pregatea pentru comiterea unui act de terorism, a fost retinut, joi seara, de DIICOT.

Procurorii sustin ca Luigi Boicea a incalcat conditiile controlului judiciar care ii interziceau sa foloseasca Internetul si a participat la activitatile de instruire desfasurate online de Statul Islamic.

Curtea de Apel Bucuresti va decide vineri daca emite un mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele lui.

DIICOT arata ca, din 9 decembrie 2015, tanarul a fost plasat sub control judiciar, pentru ca era minor.

Insa Luigi Constantin Boicea a promovat in mod sistematic, in public, doctrina radical islamista, prin postarea in mediul online, pe retele de socializare, a unor opinii, scrieri, imagini, inregistrari audio si video reprezentand actiuni armate violente si de propaganda ale Statului Islamic.

Mai exact, a postat "decapitari individuale si colective, incendieri de persoane, executii prin impuscare, mesaje radical-jihadiste ale liderilor unor grupari teroriste, mesaje de propaganda a Statului Islamic, promovarea Sharia, cu intentia de a le face cunoscute si a determina castigarea de noi adepti capabili sa recurga la savarsirea aceluiasi gen de fapte ca cele a caror promovare prin propaganda a realizat-o".

Anchetatorii mai arata ca Boicea, pe intreaga perioada a controlului judiciar, a incalcat in mod sistematic interdictia de a accesa Internetul, inclusiv dupa 24 septembrie 2016, cand a devenit major, continuand sa acceseze site-uri de propaganda si instruire a viitorilor combatanti ai Statului Islamic.

Mai mult, chiar a incercat sa intre in contact cu lideri ori reprezentanti ai ISIL, pentru a obtine sprijin logistic si financiar pentru savarsirea unui act de terorism.

Boicea a fost adus, joi, la DIICOT Bucuresti pentru audieri.

Politistii Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au facut perchezitii in Craiova, la locuinta tanarului, de unde au ridicat dispozitive informatice, telefoane mobile, obiecte si inscrisuri.

Rudele tanarului au povestit ca acesta a renuntat in 2013 la religia crestin-ortodoxa pentru a trece la cea musulmana.

Luigi Constantin Boicea provine dintr-o familie destramata, tatal sau fiind eliberat in 2015 din penitenciar. Mama sa este angajata a Regiei Autonome de Transport Craiova.

Afla mai multe despre tanarul vizat de DIICOT pentru propaganda jihadista si ce zicea Klaus Iohannis despre el anul trecut.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#jihadist Craiova retinut Statul Islamic , #DIICOT