Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Un fost comisar-sef al Garzii de Mediu a fost retinut pentru ca avea acasa culturi de canabis

Vineri, 22 Septembrie 2017, ora 21:42
3947 citiri
Un fost comisar-sef al Garzii de Mediu a fost retinut pentru ca avea acasa culturi de canabis
Foto: Arhiva Pixabay

Fostul comisar-sef al Garzii de Mediu din judetul Caras-Severin Marius Cirpean si fiul acestuia au fost retinuti pentru 24 de ore, dupa ce in urma unor perchezitii la locuinta lor din localitatea Berzovia, procurorii DIICOT au gasit mai multe culturi de canabis.

Potrivit anchetatorilor, in locuinta celor doi au fost descoperite aproximativ 400 de plante de canabis, dar si un laborator de prelucrare a drogurilor.

"Au fost identificate si ridicate: 2 culturi in-door de droguri, o cultura out-door de droguri, aproximativ 400 de plante de canabis in diferite stadii de crestere si prelucrare, bunuri folosite la cultivare, crestere si prelucrare de droguri, bunuri si inscrisuri care dovedesc activitatea infractionala", informeaza DIICOT intr-un comunicat de presa.

Drogurile erau destinate unor clienti de lux, care obisnuiesc sa participe la petrecerile din cluburile din judet.

"Dezvoltarea pietei a fost posibila datorita calitatii canabisului, procedeul de cultivare fiind realizat la standarde ridicate, fiind folosite instrumente si produse specifice culturilor in-door si out-door de droguri, procurate prin intermediul Internetului", se mai arata in comunicat.

Opt persoane au fost audiate in acest dosar, insa doar cei doi, tata si fiu, au fost retinuti. Ceilalti vor fi cercetati in stare de libertate. Cei doi urmeaza sa fie prezentati sambata, instantei, cu propunere de arestare preventiva.

Fostul comisar-sef al Garzii de Mediu a mai fost in vizorul procurorilor, in mai multe cazuri.

In anul 2013, Cirpean si un om de afaceri din Caras-Severin au fost ridicati de DIICOT, fiind cercetati intr-un dosar de spalare de bani cu un prejudiciu de peste 7 milioane de lei.

Presa locala scria despre fostul comisar-sef al Garzii de Mediu ca in anul 2010 si-a cumparat cu 20.000 de euro un detector de metale cu care cauta comori prin judet. In aceeasi perioada, scrie sursa citata, acesta ar fi spart un drum public, dupa ce aparatul respectiv i-ar fi indicat prezenta unei comori in acel loc. Nu ar fi gasit, insa, nimic.

Tot presa locala scrie ca in 2008, Cirpean a candidat pentru postul de primar al orasului Bocsa, insa pentru a face rost de bani pentru campania electorala a contractat mai multe credite, atat pe numele lui, cat si pe numele angajatilor firmelor pe care le detinea, in baza cartilor de identitate ale acestora si a unor adeverinte de salarii pe care tot el le elibera.

Dupa ce a pierdut alegerile, angajatii s-au trezit cu somatii de la banci, pentru a achita creditele luate de Cirpean in numele lor.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#fost comisar sef Garda Mediu canabis, #cultura canabis comisar sef Garda Mediu , #DIICOT