Unul dintre interlopii implicati in bataia din Piata Constitutiei, trimis in judecata pentru crima organizata, trafic de persoane si proxenetism

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Marti, 07 Aprilie 2020, ora 16:57
5322 citiri
Unul dintre interlopii implicati in bataia din Piata Constitutiei, trimis in judecata pentru crima organizata, trafic de persoane si proxenetism
Foto: Arhiva Digi 24 (Captura)

Un numar de 15 membri ai gruparii de crima organizata condusa de Ionut Mirea, zis "Ionut Boxerul", au fost trimisi in judecata marti de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) pentru constituire a unui grup infractional organizat, trafic de persoane, in forma continuata, trafic de minori si proxenetism.

Este vorba de interlopul implicat in bataia din Piata Constitutiei, in fata Palatului Parlamentului si in apropierea unor institutii de forta: Parchetul General, Ministerul Justitiei, SRI si Politia Locala Bucuresti. Miza razboiului era exploatarea sexuala a unei fete.

Pe 29 septembrie, oamenii condusi de "Ionut Boxerul" au fost depasiti numeric de interlopii condusi de Alex Barbaro, cel care controleaza o zona din cartierul Tei-Doamna Ghica (Sectorul 2), si au fost pusi pe fuga. Unul dintre soldatii clanului Mirea, Ion Ban, zis Doctorul, a decedat ca urmare a loviturilor primite.

Citeste intregul scandal din Piata Constitutiei - Crima din Piata Constitutiei: Cum au ajuns interlopii sa se macelareasca in fata institutiilor de forta ale Romaniei

Prins cand voia sa fuga

Pe 15 octombrie 2019, procurorii DIICOT l-au prins pe Ionut Mirea in timp ce incerca sa paraseasca tara si l-au retinut in acest caz.

E vorba de o retea specializata in trafic de persoane si proxenetism, care-si intinsese tentaculele in Bucuresti si in mai multe judete din Moldova. Oamenii lui "Ionut Boxerul" s-ar fi specializat in racolarea unor tinere, care proveneau din familii sarace sau care aveau o educatie precara, pe care le transportau in Germania unde le obligau sa se prostitueze.

Corectii si droguri

O parte din tinere erau racolate prin metoda "loverboy", cea in care tanara era amagita de proxenet cu o relatie de lunga durata. Ea accepta sa se prostitueze sub promisiunea ca se vor casatori, iar banii erau necesari pentru a construi un viitor impreuna, pentru a cumpara un apartament si pentru a strange economii cand se vor intoarce in Romania.

"Pentru a le convinge sa practice prostitutia si pentru a deveni asertive, inculpatul Mirea Ionut se folosea si de unii dintre membrii grupului infractional organizat, care trebuiau sa se apropie de tinere si sa le controleze prin dezvoltarea unor relatii sentimentale cu acestea, uneori victimele fiind obligate sa consume substante psihotrope, devenind astfel dependente de grup.

Pentru intimidarea acestora, gruparea infractionala utiliza arme de foc dar si arme albe, deseori aplicandu-le corectii fizice, atunci cand victimele nu respectau indicatiile primite," acuza DIICOT.

Banii, transferati in Romania

Banii obtinuti din desfasurarea activitatilor infractionale erau cheltuiti pe teritoriul Germaniei pentru inchirierea locatiilor unde se practica prostitutia si pentru nevoile curente ale membrilor gruparii infractionale, insa o mare parte dintre acestia erau transferati in Romania fie direct, la purtator, fie prin intermediul serviciilor bancare de transfer financiar, sumele fiind impartite in mai multe transe, pentru a nu trezi suspiciunea autoritatilor de aplicare a legii si a ascunde provenienta acestora.

"Inculpatul Mirea Ionut obisnuia totodata sa investeasca o parte din bani in achizitionarea de bijuterii din aur cu gramaje consistente si aducerea acestora in tara pentru ca veniturile ilicite sa fie protejate de eventuale controale ale autoritatilor germane sau romanesti", arata DIICOT, in rechizitoriul trimis in instanta.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Ionut Boxerul DIICOT, #Ionut Mirea DIICOT, #DIICOT interlopi , #DIICOT