Ziare.com

Guvernul va disponibiliza mii de angajati din zece ministere

Miercuri, 26 Iunie 2013, ora 10:58

   

Guvernul va disponibiliza mii de angajati din zece ministere
Guvernul va disponibiliza angajati din zece ministere prin eliminarea a aproape 3.000 posturi ocupate, echivalent a 4% din numarul de angajati, va desfiinta posturile vacante din administratia centrala si locala, nu si de la cabinetul demnitarilor, si va reduce numarul functiilor de conducere la 12%.

UPDATE 16:00 - Decizia a fost aprobata in sedinta de guvern de miercuri.

Scaderea numarului functiilor de conducere la maximum 12% va fi raportata la numarul total al posturilor din respectiva institutie publica centrala sau locala.

Taierea posturilor ocupate va fi operata in Ministerul Agriculturii, Ministerul Afacerilor Interne (inclusiv prefecturi), Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratei Publice, Ministerul Economiei, Ministerul Educatiei (inclusiv inspectoratele scolare), Ministerul Finantelor, Ministerul Muncii, Ministerul Mediului, Ministerul Sanatatii (inclusiv directiile de sanatate publica), Ministerul Transporturilor si Secretariatul General al Guvernului (SGG), conform unui proiect de ordonanta pregatit pentru sedinta de miercuri a Guvernului.

Numarul total al posturilor ocupate care vor fi desfiintate a fost calculat deja la 2.860 astfel de locuri, "cu respectarea prevederilor legale aplicabile fiecarei categorii de personal".

"Avand in vedere studiile realizate in cadrul Comitetului interministerial pentru resursele umane in domeniul administratiei publice asupra structurilor organizatorice din administratia publica centrala (ministere si structuri sobordonate/coordonate/sub autoritatea acestora), s-au analizat atributiile specifice institutiilor din administratia publica centrala raportat la numarul de personal necesar pentru realizarea sarcinilor, in acest sens propunandu-se reducerea numarului de posturi ocupate de la nivelul acestora cu 4%", este justificarea Guvernului.

La acest moment, Guvernul estimeaza deja ca vor putea fi angajati 1.066 salariati la nivelul administratiei publice locale, cu argumentul ca multe primarii au ajuns sa mai aiba doar doi sau trei angajati, inclusiv primarul si viceprimarul. Posturile vizate pentru ocupare de la nivelul administratiei locale vor putea fi ocupate doar daca exista resurse financiare asigurate in cadrul bugetului local.

Angajarile vor fi insa posibile doar cu acordul Guvernului. Anual, prin hotarare, Guvernul va avea posibilitatea sa stabileasca numarul maxim de posturi care pot fi infiintate si ocupate.

Prin reorganizarea aparatului administrativ, Executivul estimeaza o economie la bugetul de stat de 45 milioane lei in acest an si 108 milioane lei in fiecare dintre urmatorii patru ani.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 4753 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
10 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ce fac mii de angajati in zece ministere?

... plimba doua hartii sa treaca cele 8 (opt) ore? Cand domnul Boc a vrut sa faca acelasi lucru, de ce USL, pe atunci in opozitie, s-a opus?

 

Guvernul Ro are angajati mai mult de 5 Uzine Dacia (2008)!

"Uzina Automobile Dacia din Mioveni si-a intrerupt productia de joi dimineata, pana in data de 7 decembrie, icirca 11.000 din cei aproximativ 14.000 de salariati ai societatii urmand sa stea acasa timp de 17 zile, informeaza corespondentul NewsIn."

http://www.auto.ro/stiri/uzina-dacia-a-intrerupt-productia-circa-11-000-de-salariati-urmand-sa-stea-acasa-timp-de-17-zile.html

... sau au mai ramas angajati de la fosta guvernare si se cauta

... motive sa fie dati afara pentru ca USL sa poata fura fara riscul de a fi cineva care sa-i divulge?

 

3000 de posturi ocupate =4% din numarul de angajati??

NU este o eroare?? In Guvernul Romaniei muncesc 75.000 de angajati??

 

Ei, da!

4% din x,rezultand 3000,indică un total de 75 ooo angajați(cu amante,nepoate și soții...).Fiind vorba de 10 ministere,cuibulețe de pripășit,de la varf la rădăcină,poate să nu fie mult.
Adică,7500 in 41 județe la Ministerul Sănătății de pildă,ar părea rezonabil dacă efectul ar fi fost altul,Nu?
Problema ar fi,criteriile de scoatere din schemă...

Cu certitudine vor fi retinuti cei competenti

financiar :)))! Traim in Romania!!!

Sa dea afara oamenii lui Boc.

Sac !

Mosia lu' ma-sa si lu' tat-su... guvernului

Ponta nu se gandeste nici o clipa sa se dea afara pe sine, deoarece ia bani si nu face nimic. Decat, ii da pe altii afara. Demnitarii sunt deja redusi, deci la ei nu se vor face reduceri. Aceste reduceri sunt doar pentru nedemnitari (nedemni?!). Daca pentru politicieni, infractiunea se numeste "luare de mita", pentru salariati infractiunea se numeste "luare de pita". Ce cauta atatia salariati pe mosia lu' mama si lu' tata? Sa dam afara macar 2860 dintre ei.

 

Ponta nu!

Dar Boc și Băse,numai la asta le stătea mintea:
ce-ar face romanii și Romania fără ei?!

Nu-i nici un bai.

Oricum nu conteaza de-ai cui sunt ca e tot aia.Daca trimiti o adresa oficial la oricare minister trebuie sa avertizezi urmasii,urmasilor tai,cu limba de moarte ca astepti un raspuns.Am prins si slujbasii de dinainte de 89 si o bucata de timp pe astia democratii.De fapt tot aia numai ca-si spuneau democrati.Am trimis o scrisoare,recomandata,la min.de externe,cu oarece propuneri privind activitatea consulatului de la Montreal.Fara atacuri la persoana,fara un limbaj neadecvat,erau doar propuneri de orar,de raspunsul la telefon,etc.Au trecut 5 ani si inca nu am primit nici un raspuns.Ba am mai cheltuit si aproape 300 de dolari pe telefon sa ma interesez de soarta ei.O singura data in cei 5 ani mi-a raspuns o doamna care m-a facut sa rosesc de limbajul folosit desi credeam ca eu am cel mai porcos limbaj din lume.E bine ca-i da pe toti afara ca asa nu mai cheltuie lumea banii si nervii degeaba.Numai ca o sa angajeze imediat toate amantele si toate neamurile si o luam de la capat.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor