Ministerul de Interne amana disponibilizarile stabilite pentru 1 aprilie

Joi, 31 Martie 2011, ora 18:34
2589 citiri
Ministerul de Interne amana disponibilizarile stabilite pentru 1 aprilie
Foto: Arhiva

Ministerul Administratiei si Internelor a amanat disponibilizarile stabilite initial pentru 1 aprilie, institutia dispunand momentan de fonduri pentru a-si plati angajatii, potrivit purtatorului de cuvant al MAI, Marius Militaru.

Acesta da asigurari ca pentru moment niciun lucrator al MAI nu trebuie sa-si faca griji in ceea ce priveste plata salariilor, noteaza Mediafax.

Potrivit acestuia, la nivelul ministerului s-au gasit solutii pentru a fi platiti in continuare toti angajatii, pana la punerea in aplicare a proiectului de lege privind unele masuri speciale, in care se vor stabili concret criteriile si conditiile referitoare la disponibilizari.

Ministerul Internelor a cerut Ministerului Finantelor amanarea reducerii numarului de posturi din MAI cu trei luni, din 1 aprilie pana in 1 iulie, solicitarea fiind respinsa.

In prezent, MAI dispune de fondurile necesare pentru asigurarea platii salariilor, in luna aprilie urmand sa fie platite drepturile aferente pentru martie, anunta, miercuri, ministerul.

MAI adauga ca a fost elaborat si un proiect de lege privind unele masuri speciale, astfel incat ministerul sa aplice prevederile Anexei 3 din Legea bugetului de stat si sa se incadreze in indicatorii prevazuti. Proiectul a fost aprobat in sedinta de Guvern, fiind transmis Parlamentului spre adoptare si in prezent aflandu-se in procedura parlamentara.

MAI asigura angajatii si opinia publica de faptul ca restructurarea se va face cu respectarea prevederilor legale, pe baza unor criterii de performanta.

Proiectul de lege care stabileste modalitatea de reducere a cheltuielilor bugetare la nivelul Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), inclusiv prin reducerea numarului de personal, a fost aprobat in 7 martie de Guvern si transmis Parlamentului spre dezbatere in procedura de urgenta, potrivit unor surse oficiale.

18.000 de angajati ai MAI ar putea fi dispobilizati in 2011

Bugetul Ministerului Administratiei si Internelor pentru acest an este de aproximativ 1,7 miliarde de euro, respectiv 1,38% din PIB, acesta prevazand totodata si disponibilizarea a 18.000 de angajati in 2011, in doua etape.

Ministrul Internelor Traian Igas a declarat, la inceputul lunii martie, ca vor fi disponibilizati din MAI aproximativ 9.000 de oameni, aratand ca inca nu este o "cifra conturata" si ca numarul de 18.000 vehiculat este "in imaginatia unora".

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#disponibilizari MAI amanate, #fonduri plata salarii angajati , #disponibilizari