TVR, in topul european al disponibilizarilor

Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 00:32
2004 citiri
TVR, in topul european al disponibilizarilor
Foto: Arhiva

In luna august, Romania s-a aflat printre primele tari din Europa ca numar de disponibilizari. Situatia se datoreaza celor 980 de oameni ce urmeaza a fi concediati de la Societatea Romana de Televiziune.

Conform monitorizarii realizate de European Monitoring Center of Change, disponibilizarile de la TVR au clasat Romania pe primul loc in Europa de Est in ce priveste concedierile efectuate in luna august.

Pe langa reducerile din TVR, Romania mai figureaza, pe luna august, si cu cele de la Royal Bank of Scotland (350 de oameni) si Mechel Campia Turzii (438 de oameni). In total sunt 1.668 de oameni ramasi fara loc de munca.

Prin comparatie, celelalte tari din zona care mai apar in monitorizare, Ungaria, Polonia si Slovacia, afiseaza un numar de disponibilizari mult mai redus, de 1341, 650 si respectiv, 717.

Alaturi de Romania, tarile care au cunoscut in august cele mai masive reduceri de forta de munca sunt Germania si Spania, cu peste 3.000 de oameni.

Georgian Pop: La TVR te costa mai mult sa dai afara acei oameni decat sa-i tii

Conform unui anunt, citat de Mediafax, facut saptamana trecuta de presedintele-director general al Societatii Romane de Televiziune, Claudiu Saftoiu, Consiliul de Administratie al TVR a adoptat, cu 10 voturi din 13, Programul de redresare economica a televiziunii publice, ce prevede trmiterea acasa a 980 de angajati.

"Documentul va fi inaintat catre Ministerul de Finante, pentru ca Ministerul de Finante sa produca un memorandum, al carui continut reprezinta esalonarea datoriilor la stat ale SRTv pe sapte ani. Aceasta este o conditie esentiala pentru implementarea planului de restructurare din TVR, care cuprinde, printre altele, modificari de organigrama, de grila, restrangerea drastica a activitatii Televiziunii Romane, fara sa impieteze insa asupra calitatii programelor. Iar o masura obligatorie care trebuie luata este reducerea personalului din TVR la 2.340 de angajati, potrivit noii organigrame", a declarat Claudiu Saftoiu.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#somaj Romania august, #disponibilizari TVR, #top disponibilizari Europa Romania , #disponibilizari