Vezi criteriile de disponibilizare in MAI

Sambata, 09 Aprilie 2011, ora 13:54
11630 citiri
Vezi criteriile de disponibilizare in MAI

Ministerul Administratiei si Internelor a supus dezbaterii publice proiectul de hotarare pentru stabilirea criteriilor de evaluare a personalului MAI, punctajelor si ponderilor aferente, componentei comisiei, procedurii-cadru si termenelor de evaluare necesare punerii in aplicare a masurilor speciale pentru incadrarea in bugetul institutiei pentru 2011.

Astfel, sanctiunile disciplinare, pregatirea si experienta profesionala, calificativele primite in ultimii trei ani, situatia sociala si implinirea varstei legale de pensionare sunt numai cateva dintre criteriile in baza carora vor fi facute disponibilizarile in Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), informeaza Mediafax.

Cinci categorii de evaluare pentru trecerea in rezerva sau concediere

Pentru stabilirea personalului MAI care va fi trecut in rezerva ori ale caror raporturi de serviciu sau de munca inceteaza vor fi luate in considerare cinci categorii de evaluare, numerotate de la A la E.

In categoria A intra criteriile referitoare la indeplinirea conditiilor legale pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta, la situatia mentinerii in activitate dupa implinirea limitei de varsta in gradul profesional sau militar, respectiv la situatia personalului clasat "apt limitat" ori incadrat in gradul III de invaliditate.

In categoria B sunt cuprinse criteriile privind conduita personalului. Evaluarea va fi facuta pe categorii profesionale, respectiv politisti, cadre militare, functionari publici, personal contractual (inclusiv preotii militari), soldati si gradati voluntari, in functie de sanctiunile administrative (mustrari, amenzi) sau disciplinare (mustrari, diminuarea salariului, amanarea promovarii, retrogradarea din functie) ramase definitive, precum si de existenta unor hotarari judecatoresti prin care se suspenda executarea cu inchisoarea sau amenda penala, cu exceptia reabilitarii.

Categoria C vizeaza evaluarea modului de indeplinire a atributiilor de serviciu. In criteriile de evaluare intra absolvirea a cel putin unui curs sau program de pregatire profesionala in specialitatea postului ocupat, suplimentar fata de cel prevazut ca cerinta minime in fisa postului si experienta profesionala in domeniu si in specialitate, pornind de la cea pana in trei ani si ajungand la cea peste 15 ani.

Criteriile din grupa D au in vedere calificativele obtinute de angajati in ultimii trei ani de activitate in MAI si se impart in functie de fiecare categorie de personal.

- la politisti, calificativele sunt: nesatisfacator, satisfacator, bun, foarte bun si exceptional;

- la cadre militare - necorespunzator, mediocru, corespunzator, bun, foarte bun si exceptional;

- la functionari publici - nesatisfacator, satisfacator, bine si foarte bine;

- la personalul contractual - nesatisfacator, satisfacator, corespunzator, bun si foarte bun;

- la soldatii sau gradatii voluntari - necorespunzator, mediocru, corespunzator, bun, foarte bun si exceptional.

In categoria E intra criteriile privind situatia sociala, respectiv daca angajatul are copii in intretinere, este intretinator unic de familie, are in intretinere si alte persoane pe langa copii, este vaduv sau divortat si are in ingrijire copii.

Dupa evaluare, comisiile vor intocmi lista cu personalul nominalizat pentru trecere in rezerva sau incetarea raporturilor de serviciu ori de munca.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#disponibilizari MAI, #criterii disponibilizare MAI, #MAI rezerva criterii , #disponibilizari