Alexandru Mazare, fratele primarului Constantei, audiat la DNA (Video)

Joi, 17 Aprilie 2014, ora 10:25
1606 citiri
Alexandru Mazare, fratele primarului Constantei, audiat la DNA (Video)
Foto: B1TV

Alexandru Mazare, senator PSD si fratele primarului Constantei, s-a prezentat, joi, la sediul DNA pentru audieri in dosarul in care Radu Mazare a fost retinut pentru luare de mita in urma cu o saptamana.

Senatorul PSD nu a dat declaratii la intrarea in sediul DNA, dar, cel mai probabil, el a fost chemat pentru a i se aduce la cunostinta calitatea de faptuitor si va fi pus sub urmarire penala pentru complicitate la luare de mita.

Dupa 15 minute, Alexandru Mazare a iesit de la audieri si le-a spus jurnalistilor ca nu poate da declaratii publice, dar va demonstra in fata judecatorilor ca este nevinovat.

"Noi ne abtinem sa facem declaratii, dar de la DNA apar stenograme. Refuz sa mai joc rolul in aceasta telenovela numita telejustitie", le-a spus el jurnalistilor.

Intrebat daca se teme ca fratele sau va fi arestat vineri, Alexandru Mazare a raspuns: "sunt convins ca va fi liber". El a precizat ca nu are in acest moment niciun fel de interdictie impusa de priocurori.

In referatul procurorilor cu propunere de arestare peventiva a lui Radu Mazare, Alexandru Mazare este acuzat ca in conturile sale ar fi intrat 80.000 de euro, in doua transe, bani depusi de Elan Schwartzenberg. Acesta ar fi intermediat astfel primirea mitei de catre fratii Mazare de la Avraham Morgenstern, un om de afaceri israelian care ar fi dat 175.000 de euro pentru a i se permite ridicarea cartierului de locuinte sociale Henri Coanda din Constanta.

Procurorii spun ca Alexandru Mazare l-ar fi ajutat pe fratele sau sa disimuleze provenienta banilor cu ajutorul unor firme offshore din alte state.

Fratele lui Radu Mazare, suspectat si el de luare de mita: Au impartit banii frateste

Primele interceptari in dosarul Mazare - Avocatul primarului sustine ca ele nu exista (Video)

Alexandru Mazare nu poate si retinut sau arestat preventiv fara acordul Senatului, iar calitatea sa de parlamentar a facut ca solicitarile de arestare preventiva in acest dosar sa fie judecate de Inalta Curte.

Radu Mazare a fost retinut in urma cu o saptamana pentru 24 de ore, dar solicitarea de arestare preventiva adresata de procurori instantei a fost respinsa, fiind decisa cercetarea sa sub control judiciar.

Radu Mazare s-a prezentat, la sfarsitul saptamanii trecute, la sediul Politiei Judetene Constanta, pentru a-i fi aduse la cunostinta conditiile eliberarii sub control judiciar, el urmand sa mearga saptamanal la Politie si neputand sa paraseasca tara.

Mazare, cercetat sub control judiciar. Ce restrictii i se impun

Miercuri, Radu Mazare a fost chemat din nou la DNA pentru a i se aduce la cunostinta faptul ca ancheta a fost extinsa, dupa ce procurorii au constatat ca el nu si-a trecut in declaratiile de avere contul din Israel in care au fost depusi banii de catre Elan Schwartzenberg.

S-a extins ancheta in cazul lui Mazare: Nu a trecut in declaratiile de avere din 2012 contul din Israel

Radu Mazare afla vineri daca va fi arestat preventiv, pentru ca procurorii DNA au facut recurs la decizia instantei supreme, care a decis cercetarea lui sub control judiciar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Alexandru Mazare audiat DNA, #Alexandru Mazare cercetat penal , #DNA