Ambasadorul Frantei in Romania: DNA devine model de urmat la nivel european

Marti, 07 Iunie 2016, ora 22:52
3818 citiri
Ambasadorul Frantei in Romania: DNA devine model de urmat la nivel european
Foto: Ziare.com

Ambasadorul Frantei in Romania, Francois Saint Paul, a spus, marti, ca DNA este un model de urmat la nivel european.

El a facut aceste declaratii dupa ce i-a decernat Legiunea de onoare procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi.

Kovesi primeste cea mai inalta distinctie a Frantei

"Este o reala placere pentru mine sa va primesc la resedinta Frantei si sa va inmanez medalia Legiunii de onoare in grad de Cavaler, odata cu decorarea dumneavoastra cu Ordinul National al Meritului in grad de Ofiter.

Republica Franceza decerneaza aceste doua prestigioase decoratii celor care o servesc precum si personalitatilor straine pentru realizarile lor in serviciul binelui comun. Cine mai mult decat dumneavoastra, doamna Kovesi, reprezinta in Romania simbolul profesionalismului, al integritatii si al datoriei?", s-a intrebat, retoric, ambasadorul Francois Saint Paul.

Diplomatul a trecut in revista cariera sportiva si juridica a Laurei Kovesi, de la rezultatele obtinute cu echipa de baschet pana la ocuparea functiei de procuror general al Romaniei.

"Ati fost prima femeie care ati ocupat functia de procuror general al Romaniei. Astazi putem sa apreciem lungul drum parcurs si transformarea puternica si durabila a unui sistem care va datoreaza mult.

Datorita dumneavoastra si colegilor, DNA se bucura de o mare popularitate. Renumele DNA depaseste astazi granitele tarii dumneavoastra, devenind model de urmat la nivel european. DNA figureaza in primele cinci institutiii anticoruptie din Europa. Este pur si simplu impresionant", a mai aratat ambasadorul.

Francois Saint Paul a precizat ca ofera acesta distinctie Laurei Kovesi pentru devotamentul ei in lupta impotriva coruptiei, pentru simtul datoriei si "pentru acest extraordinar curaj care va anima in aceasta lupta exemplara".

Diplomatul a asigurat-o pe Kovesi de intreaga sustinere pe care Parisul o da punand la dispozitie experti pentru a ajuta la crearea agentiei destinate recuperarii eficiente a prejudiciilor si prin formarea procurorilor in Franta, in lupta anticoruptie sau in investigatiile financiare.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Laura Codruta Kovesi Legiune onoare, #Laura Codruta Kovesi decorata Franta , #DNA