Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Apa Nova a crescut pretul nejustificat? Precizari de la companie

Vineri, 25 Septembrie 2015, ora 13:42
3566 citiri
Apa Nova a crescut pretul nejustificat? Precizari de la companie
Foto: Apa Nova

Compania Apa Nova reactioneaza la informatiile aparute in presa, cum ca ancheta DNA ar viza o crestere nejustificata de pret pentru serviciile prestate in Bucuresti.

"Conform ultimelor date statistice primite de la Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC), in martie 2015, tarifele pentru serviciile de alimentare cu apa si de canalizare practicate de Apa Nova Bucuresti sunt pe pozitia a 17-a, iar cele practicate de Apa Nova Ploiesti pe pozitia a 33-a, intre tarifele practicate de cei 33 de operatori mari de servicii de acest tip din Romania", precizeaza Apa Nova intr-un comunicat remis vineri Ziare.com.

Compania subliniaza ca acest tarif practicat "acopera cheltuielile de operare, intretinere, reabilitare, dezvoltare si modernizare a sistemului de alimentare cu apa si canalizare, conform cerintelor Contractului de Concesiune, pe intreaga perioada a concesiunii (25 de ani) ".

In plus, Apa Nova Bucuresti considera ca a respectat reglementarile in domeniul specific de activitate referitoare la calitatea si continuitatea serviciilor de alimentare cu apa si de canalizare.

"Reglementatorul tehnic al concesiunii, in prezent Autoritatea Municipala de Reglementare a Serviciilor Publice, a emis la termenele contractuale toate deciziile privind atingerea si mentinerea conformitatii nivelelor de servicii", se arata in documentul citat.

Apa Nova mai sustine ca ajustarile tarifare au respectat intocmai prevederile contractului de concesiune si ale H.G. 1019/2000. Astfel, exista:

"

  • ajustari ordinare (tarifele sunt actualizate in functie de rata inflatiei si de cursul de schimb Leu/Euro; aceste ajustari se pot aplica doar atunci cand inflatia creste/scade cu cel putin 5%) au fost verificate, inclusiv veridicitatea datelor incluse in solicitare, si aprobate de catre Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC) ;
  • ajustari extraordinare (tarifele sunt actualizate pentru a compensa clientii/Apa Nova Bucuresti (ANB), in urma aparitiei unor evenimente neprevazute (de exemplu; modificari ale legislatiei, acordarea de fonduri nerambursabile etc.) au fost verificate de catre Comisia Internationala de Experti tinand cont de evenimentul extraordinar invocat, impactul acestuia asupra fluxului de numerar al ANB, corectitudinea calculelor si au fost emise recomandarile in cadrul unui Raport de Expertiza adresat ANRSC, ANB, Primariei Municipiului Bucuresti (PMB) si Autoritatii Municipale de Reglementare a Serviciilor Publice (AMRSP), intr-un interval de 30 de zile de la primirea solicitarii. ANRSC a aprobat sau respins implementarea ajustarilor extraordinare in intervalul prevazut de la primirea Raportului Comisiei de Experti, bazandu-se exclusiv pe concluziile si recomandarile cuprinse in acesta".

Ancheta DNA la Apa Nova: Ar fi crescut pretul nejustificat in Bucuresti

Procurorii DNA Ploiesti au descins joi la Primaria Capitalei, Primaria Sectorului 1 si Apa Nova pentru a ridica documente intr-un caz care priveste infractiuni de trafic si cumparare de influenta.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, dosarul vizeaza fapte comise in perioada 2008-2015 de catre persoane din administratia publica locala, respectiv de la Primaria Capitalei si de la Primaria Sectorului 1, dar si de catre reprezentanti ai Apa Nova, in urma carora ar fi fost crescut, in mod nejustificat, pretul serviciului de furnizare a serviciilor de apa si canalizare in Bucuresti.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Apa Nova crestere pret Bucuresti, #Apa Nova pret Bucuresti , #DNA