Audieri la DNA, in dosarul de coruptie din Arges (Video)

Luni, 31 Ianuarie 2011, ora 09:53
2347 citiri
Audieri la DNA, in dosarul de coruptie din Arges (Video)
Foto: Ziua Veche

DNA Pitesti va face luni audieri in dosarul presedintelui Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, arestat pentru dare de mita si trafic de influenta.

In acest caz sunt suspectati de coruptie primarii din Campulung Muscel (Calin Andrei, de la PNL) si Budeasa (Stefan Ion, PSD), fostul primar din Curtea de Arges (Gheorghe Nicut, PNL) si omul de afaceri Gheorghe Dobre, informeaza Realitatea TV.

Gheorghe Dobre este patronul firmei "Zeus", firma care a facut lucrari finantate din bani europeni la renovarea mai multor scoli din judet. Cei patru au fost chemati vineri la DNA Pitesti pentru prezentarea acuzatiilor.

Presedintele CJ Arges este acuzat de coruptie, dupa ce a accesat un program de finantare nerambursabila de tip PHARE in suma de 880.249 euro, avand ca obiectiv efectuarea de lucrari de reabilitare/reconstructie a 4 unitati scolare de pe raza judetului Arges, pretins afectate de inundatiile din anul 2005. Accesarea acelor fonduri s-a facut prin mentionarea, in cererea de finantare intocmita de Consiliul Judetean Arges, a unui document care nu exista in realitate, potrivit unui comunicat al DNA.

Constantin Nicolescu, in stare foarte grava

Totodata, in perioada 2006 - 2008, presedintele Consiliului Judetean Arges ar fi primit mita de la o persoana avand calitate de actionar al unei societati comerciale din Pitesti, suma de 66.588,15 lei si produse, "pentru ca in schimb, in calitate si de ordonator principal de credite, sa dispuna achizitionarea, de la acea societate comerciala, a unor produse alimentare si nealimentare, cu nerespectarea procedurilor legale de achizitie publica".

Dosarul Nicolescu: Inca patru fosti si actuali primari PSD din Arges, cercetati penal

Nicolescu mai este acuzat si intr-un dosar legat de oferirea unei sume de bani catre catre Arhiepiscopia Argesului si Muscelului. Se pare ca acesta ar fi sponzorizat Arhiepiscopia Argesului cu aproape un miliard de lei vechi. Procurorii cerceteaza modul in care au fost alocati acesti bani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Constantin Nicolescu, #audieri DNA Nicolescu, #coruptie Arges Nicolescu , #DNA
Comentarii
Poza adevar
adevar
rank 1
IATA CA LA FURAT,S-AU INGHESUIT SI TOVARASII LIBERALI,IN CARDASIE!
Poza patriot
patriot
rank 1
DAR audieri cu Seculici la DNA cu privire la coruptia din ARAD a lu FALCA. PE CAND?