Avocata Alinei Bica, retinuta - Ce acuzatii ii aduc procurorii DNA

Joi, 19 Martie 2015, ora 20:14
12168 citiri
Avocata Alinei Bica, retinuta - Ce acuzatii ii aduc procurorii DNA
Foto: Antena 3

Procurorii DNA au dispus, joi, retinerea pentru 24 de ore a Laurei Voicu, avocata Alinei Bica, fostul sef al DIICOT. Ea este urmarita penal pentru infractiuni de favorizare a faptuitorului si instigare la infractiunea de exercitare fara drept a unei profesii sau activitati.

Avocata urmeaza sa fie prezentata, vineri, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, la Curtea de Apel Bucuresti.

DNA informeaza ca Laura Voicu a atestat ilegal ca un barbat este avocat stagiar in Baroul Bucuresti si l-a trimis sa o reprezinte la DNA, intr-un dosar in care fosta vicepresedinta a Asociatiei "Tineri Pentru Viitor", Ioana Deaconu, este arestata preventiv.

Avocata Alinei Bica, la DNA: Ce acuzatii ii aduc procurorii - surse

E vorba de Learciu Niculae, care este si el urmarit penal sub aspectul savarsirii infractiunii de exercitare fara drept a unei profesii sau activitati.

"Avocatul Voicu Laura-Catalina, aparator ales al inculpatei Deaconu Georgia Ioana, arestata preventiv, cunoscand faptul ca suspectul Learciu Niculae nu detine calitatea de avocat, fiind inscris in asa numitul 'Barou constitutional', l-a desemnat pe acesta sa participe la activitati de urmarire penala ce urmau a se desfasura la sediul DNA, precum si, in repetate randuri, in alte cauze aflate pe rolul DNA.

Din dispozitia inculpatei Voicu Laura-Catalina, Learciu Niculae a exercitat si alte activitati ce tin de profesia de avocat, prezentandu-se la termene de grefa in Serviciul de retinere si arestare preventiva unde a acordat asistenta juridica mai multor clienti ai acesteia", au transmis procurorii DNA.

In acest mod, Voicu Laura-Catalina a creat conditiile necesare pentru tergiversarea urmaririi penale, prin punerea procurorilor in situatia de a proceda la refacerea actelor de urmarire efectuate cu inculpata din dosarul respectiv, lipsita de asistenta juridica, acuza procurorii.

"Prin prezentarea lui Learciu Niculae ca avocat, Voicu Laura-Catalina a urmarit si posibila inlaturare a unor probe care ar fi putut fi valorificate in urma desigilarii sacilor in care acestea se aflau, intrucat aceasta operatie nu ar mai fi putut fi refacuta, iar lipsa apararii inculpatei arestate ar fi atras nelegalitatea obtinerii lor, cu consecinta imposibilitatii utilizarii acestora ca mijloace de proba in dosar.

Inculpatei Voicu Laura-Catalina si suspectului Learciu Niculae li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile", arata DNA.

Voicu o reprezinta pe fosta sefa a DIICOT Alina Bica in ambele dosare in care aceasta a fost trimisa in judecata, respectiv cel privind despagubirea ilegala de la ANRP si cel disjuns dintr-acesta, in care fostul procuror este suspectat, printre altele, de favorizarea lui Ovidiu Tender, in dosarul RAFO-Carom.

Laura Voicu, saltata de pe strada

Avocata fostei sefe a DIICOT Alina Bica a fost adusa cu mandat, joi, la sediul DNA din Capitala. Ea a ajuns acolo, in jurul orei 15.00, cu mandat de aducere, transmite Antena 3.

Aceasta a fost adusa la audieri de doi politisti judiciari, care au insotit-o pana la intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie. Potrivit Digi 24, Laura Voicu a fost ridicata de pe strada.

Avocata Alinei Bica, saltata de pe strada si adusa la DNA

Cand a ajuns la DNA, ea le-a spus jurnalistilor care asteptau la intrare ca va fi audiata, "se pare", intr-un dosar care o vizeaza.

"Se pare ca intr-al meu", a declarat Voicu, intrebata in ce dosar a fost citata.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#avocata Alina Bica retinuta, #Laura Voicu retinuta, #avocata Alina Bica DNA , #DNA