Calin Nistor, propus de ministrul Justitiei ca procuror sef adjunct la DNA

Vineri, 26 Aprilie 2013, ora 19:30
2397 citiri
Calin Nistor, propus de ministrul Justitiei ca procuror sef adjunct la DNA

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a trimis vineri Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de numire a lui Calin Nistor in functia de procuror sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie.

Procurorul Calin Nistor este seful interimar al DNA din 11 martie, fiind delegat pentru sase luni.

Ministerul Justitiei arata, intr-un comunicat de presa, ca procurorul Calin Nistor a fost propus in functia de adjunct al sefului DNA intrucat acesta cunoaste problematica institutiei, fiind asigurata astfel continuitatea in activitatea Directiei.

"La formularea propunerii a fost avut in vedere faptul ca domnul procuror Calin Nistor a lucrat neintrerupt in cadrul DNA incepand din anul 2006, dobandind o experienta semnificativa atat in ceea ce priveste urmarirea penala, cat si activitatea manageriala.

Avand in vedere calitatea actuala, de procuror sef al DNA, domnul Calin Nistor cunoaste problematica acestei structuri, astfel incat numirea sa in functie ar fi de natura sa asigure si continuitatea in activitatea Directiei Nationale Anticoruptie", se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Justitiei.

Potrivit Legii 303/2004, procurorul sef adjunct al DNA este numit de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul CSM, dintre procurorii care au o vechime minima de 10 ani in functia de judecator sau procuror, pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.

Nou sef la DNA: Procurorul Calin Nistor a primit delegare pentru 6 luni

Premierul Victor Ponta spunea, la inceputul lunii aprilie, ca i-a propus procurorului sef interimar al Directiei Nationale Anticoruptie, Calin Nistor, sa ocupe postul de adjunct al sefului DNA, dar acesta a refuzat.

Ulterior, premierul Ponta spunea ca va incerca sa aiba o noua discutie cu Calin Nistor si cu ceilalti procurori ai Directiei Nationale Anticoruptie, pentru a-i convinge sa accepte functii de conducere in structurile DNA.

Premierul Victor Ponta i-a propus in 3 aprilie, in calitate de ministru interimar al Justitiei, pe Laura Codruta Kovesi pentru functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie, pe Tiberiu Nitu, ca procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, si pe Alina Bica pentru sefia Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Calin Nistor propus procuror sef adjunct, #Nistor procuror sef adjunct DNA , #DNA