Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cazanciuc a retras propunerile controversate la DNA - Papici ramane pe dinafara (Video)

Vineri, 11 Octombrie 2013, ora 10:22
6203 citiri
Cazanciuc a retras propunerile controversate la DNA - Papici ramane pe dinafara (Video)

Ministrul Justitiei a retras propunerile controversate facute la sefia Sectiei I a DNA in locul procurorilor Lucian Papici si Mariana Alexandru si a facut alte propuneri.

Conform unui comunicat remis presei de Ministerul Justitiei, ministrul Robert Cazanciuc s-a consultat cu procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, dar si cu cei doi procurori delegati in prezent pe functii, respectiv procurorul sef al Sectiei pentru combaterea coruptiei, Iuliana Bendeac, si procurorul sef adjunct al aceleasi sectii, Viorel Ioan Cerbu, si a decis sa isi retraga propunerile inaintate CSM zilele trecute si sa faca alte doua nominalizari.

Astfel, ministrul Justitiei a solicitat CSM sa avizeze numirea lui Gheorghe Popovici in functia de procuror sef al Sectiei pentru combaterea coruptiei, si a lui Danut Volintiru in functia de procuror sef adjunct al Sectiei pentru combaterea coruptiei.

In aceste conditii, Iuliana Bendeac si Viorel Cerbu raman la sefia Sectiei I a DNA cu delegare pana cand CSM ii va audia si va da aviz pentru procurorii Popovici si Volintiru si presedintele Traian Basescu va semna decretele de numire in functie.

Ministrul Justitiei a mai decis sa inainteze catre CSM o solicitare de avizare pentru numirea in functia de procuror sef adjunct al Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie a procurorului Mariana Alexandru.

Mariana Alexandru a fost adjunctul lui Lucian Papici la Sectia I, fiind inlaturata din functie la fel ca si acesta, prin fax, fara consultare cu seful DNA si fara o motivare.

In comunicatul remis presei de Ministerul Justitiei nu se face nicio referire la procurorul Lucian Papici.

Gheorghe Popovici, cel care este propus sa ii ia locul, este unui dintre procurorii care au inchis recent cu trimitere in judecata dosarul "Santajul" in care Dan si Camelia Voiculescu au fost trimisi in judecata alaturi de societati din trustul Intact.

Danut Volintiru a fost adjunct in Sectia a II-a si a lucrat la dosarul Trofeul Calitatii in care Adrian Nastase a fost condamnat la inchisoare.

Procurorul General intervine: Popovici si Volintiru, delegati deja la sefia Sectiei I

Procurorul General a remis presei un comunicat in care se precizeaza ca a luat act de noile propuneri facute de ministrul Justitiei si a decis sa inceteze imediat delegarea procurorilor Bendeac si Cerbu la sefia Sectiei I.

"Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a luat act de noile propuneri inaintate de ministrul justitiei Consiliului Superior al Magistraturii pentru functiile de procuror sef, procuror sef adjunct la Sectia de combatere a coruptiei, respectiv procuror sef adjunct la Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie din cadrul Directiei Nationala Anticoruptie.

In vederea asigurarii stabilitatii si eficientei manageriale la nivelul celor doua sectii, procurorul general a dispus, dupa cum urmeaza:

- incetarea delegarii doamnei procuror Bendeac Iuliana in functia de procuror sef al Sectiei de combatere a coruptiei;

- incetarea delegarii domnului procuror Cerbu Viorel in functia de procuror sef adjunct al Sectiei de combatere a coruptiei;

- incetarea delegarii domnului Popovici Gheorghe in functia de procuror sef serviciu al Sectiei de combatere a coruptiei;

- incetarea delegarii domnului Volintiru Danut in functia de procuror sef adjunct al Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie;

- delegarea domnului Popovici Gheorghe in functia de procuror sef al Sectiei de combatere a coruptiei, pentru o perioada de 6 luni, incepand cu data de 11.10.2013;

- delegarea domnului Volintiru Danut in functia de procuror sef adjunct al Sectiei de combatere a coruptiei, pentru o perioada de 6 luni, incepand cu data de 11.10.2013;

- delegarea doamnei Alexandru Mariana in functia de procuror sef adjunct al Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie, pentru o perioada de 6 luni, incepand cu data de 11.10.2013".

CSM reactioneaza rapid

CSM anunta intr-un comunicat de presa ca adresa prin care Ministerul Justitiei retrage propunerile a fost inregistrata.

"Prin aceeasi adresa, ministrul Justitiei a mentinut propunerile de numire in functii de conducere la nivelul Sectiei judiciara penala si al Sectiei de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari.

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii urmeaza sa stabileasca, in sedinta din 15 octombrie a.c., calendarul conform caruia se vor desfasura procedurile de avizare a propunerilor ministrului Justitiei", se precizeaza in comunicatul remis presei de CSM.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Cazanciuc retragere propuneri DNA, #Papici demis DNA , #DNA