Chilian cere trimiterea in judecata a lui Adrian Iorgulescu

Joi, 18 Decembrie 2008, ora 18:39
2515 citiri
Chilian cere trimiterea in judecata a lui Adrian Iorgulescu

Florin Chilian si Marius Marian Solea, consilier in Ministerul Culturii si Cultelor, au decis sa depuna vineri, 19 decembrie 2008, ora 12.00, o noua sesizare la Directia Nationala Anticoruptie, impotriva ministrului Culturii, Adrian Iorgulescu.

In plus, cei doi vor solicita Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie explicatii privind dosarul de cercetare penala nr. 279 din 2007, dosar care a fost facut MCC de cei doi si in cadrul caruia Curtea de Conturi a Romaniei a fost obligata sa inainteze DNA rezultatele controlului de anul trecut, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

In demersul de vineri, cei doi vor sesiza DNA, printre altele, in legatura cu: totalitatea achizitiilor publice prin care s-a derulat Programul "Sibiu, Capitala Culturala Europeana 2007" si cu prezentarea in detaliu a conditiilor in care s-a incheiat contractul de publicitate atribuit companiei Generic Audiovizual SRL, 3,2 milioane RON.

De asemenea, cei doi cer informatii suplimentare legate de contractul nr. 2207 din 08. 05 2006, in valoare de 600.000 lei, care a dus la amplasarea Statuii Generalului De Gaulle din piata cu acelasi nume.

Mai mult, acestia sesizeaza DNA si cu privire la Programul National pentru Achizitia de Carti si Abonamente la Publicatiile Culturale pentru Bibliotecile Publice, anii 2006 si 2007, deja celebrul program de promovare a imaginii Romaniei in tarile membre UE, de aceasta data pentru anul 2007.

Pentru 2005 si 2006, acesta este cunoscut mediatic ca fiind "prima de muraturi", program prin care Adrian Iorgulescu, ca ordonator principal de credite, a virat sume de peste 1.000.000 (un million) de euro firmei STAR MEDIA MUSIC SRL, firma pe care tot domnia sa o infiintase cu putin timp inainte de a fi ministru al culturii si cultelor.

Pentru cele enumerate mai sus, cei doi au sesizat deja la 1 octombrie 2008 si Curtea de Conturi a Romaniei, aceasta fiind acum in procedura de "prelucrare" a rezultatelor controlului desfasurat la Ministerul Culturii si Cultelor.

Prin acest demers cei doi spera ca institutia respectiva sa inainteze DNA constatarile evidente, asa cum s-a intamplat anul trecut, cand o parte din prejudiciul constatat a fost deja recuperat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Florin Chilian, #adrian iorgulescu, #trimitere judecata, #dosar DNA , #DNA