Cine ar fi ajuns sef la DNA daca Mircea Geoana castiga alegerile

Miercuri, 21 Aprilie 2010, ora 11:47
4027 citiri

Horia Miclescu (foto), unul dintre avocatii judecatorului Florin Costiniu, este la randul sau pus sub urmarire penala de procurorii DNA, fiind acuzat ca, la finalul lui 2009, a ridicat ilegal un sechestru pentru ca interlopul Ion Baboi sa isi recupereze 50.000 dolari.

Horia Miclescu a fost procuror general adjunct al Parchetului National Anticoruptie (institutie transformata ulterior in DNA), iar numele lui a aparut recent in stenogramele DNA din dosarul "Voicu", intr-o discutie pe care senatorul PSD Catalin Voicu a avut-o cu colegul sau de partid Alexandru Mazare, fratele primarului din Constanta, scrie Romania libera.

In acea convorbire, Voicu ii spunea lui Mazare ca, daca Mircea Geoana va castiga alegerile, va uni DNA cu DIICOT si il va numi sef peste noua institutie chiar pe Horia Miclescu, alintat in acea stenograma cu porecla "Fiara".

Cum l-a ajutat "Fiara" pe interlopul Baboi sa isi recupereze 50.000 de dolari

In noiembrie 2009, interlopul Ion Baboi a fost trimis in judecata pentru mai multe inselaciuni imobiliare. "Initial, avocatul lui Ion Baboi a contestat sechestrul, dar contestatia a fost respinsa. Impotriva acestei decizii s-a facut plangere la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti. Aici, dosarul a ajuns la Horia Miclescu, care a ridicat sechestrul si, la scurt timp, Baboi a si scos banii de la agentia BRD Colentina. Cand dosarul a revenit la Parchetul Capitalei, banii disparusera deja din cont", explica sursele cotidianului citat.

Masura luata de magistratul Horia Miclescu este cel putin ciudata. Aceasta, si pentru ca, prin ridicarea unei masuri asiguratorii, procurorii pot pierde orice sansa de a recupera prejudiciul, in cazul in care cel cercetat este gasit vinovat, iar in aceasta situatie era vorba de circa 500.000 de euro.

Din cauza neregulilor, dosarul a ajuns la Parchetul General, care a sesizat apoi DNA.

In dosar alaturi de Miclescu si Baboi apare si numele fostului procuror general adjunct al Parchetului Curtii de Apel Bucuresti Dan Popa, care s-a si prezentat marti la DNA, unde a aflat ca este invinuit, in calitate de complice al lui Horia Miclescu.

De la declansarea anchetei, Horia Miclescu s-a retras din magistratura activand ca avocat in Baroul Bucuresti. Unul dintre clientii sai cu greutate este judecatorul Florin Costiniu, fostul presedinte al Sectiei Civile a Curtii Supreme, retinut pentru cateva zile in dosarul "Voicu" si anchetat in prezent.

Pe de alta parte, conform Mediafax, in august 2009 cercetatorii CNSAS au descoperit dosarul de informator al lui Miclescu. Conform documentelor gasite in arhive, acesta ar fi dat fostei Securitatii o nota despre sora sa si sotul acesteia, notand ca cei doi fac parte din grupul "Meditatia Transcendentala", motiv pentru care au fost exclusi din PCR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Horia Miclescu, #sef DNA, #Mircea Geoana, #cazul Voicu, #stenograme Voicu, #Florin Costiniu , #DNA
Comentarii
Poza Iogica
Iogica
rank 5
Doamne, asculta-ne ruga ! Aduna-i pe toti acesti banditi, ajuta poporul asta necajit sa scape de hotii care l-au saracit.
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Daca iesea Geoana presedinte , pe noi ne surghiunea incet-incet , aparea probabil iar notiunea de "azil politic" si , in cele din urma ...