Cine este Adrian Duicu, presedintele pesedist al Consiliului Judetean Mehedinti, retinut de DNA

Joi, 03 Aprilie 2014, ora 11:50
6710 citiri
Cine este Adrian Duicu, presedintele pesedist al Consiliului Judetean Mehedinti, retinut de DNA
Foto: obiectiv.info

Adrian Duicu, presedintele CJ Mehedinti, retinut de DNA in cursul noptii de miercuri spre joi sub acuzatii de coruptie, conduce si filiala judeteana a PSD, Liga alesilor locali ai PSD si este secretar executiv al PSD.

In varsta de 43 de ani, Duicu are in spate o cariera de consilier judetean al PSD si inca o problema cu Agentia Nationala de Integritate, care il acuza in 2012 ca se afla in conflict de interese, motiv pentru care si-a si pierdut mandatul la acea vreme. Duicu a beneficiat insa de schimbarea puterii in 2012, pentru ca prefectul pus de PSD, Nicolae Draghia, l-a repus in functie, dupa numai o saptamana.

Duicu era acuzat de ANI ca participase la adoptarea unor decizii ale CJ Mehedinti prin care a fost inchiriat un teren al Spitalului Judetean de Urgenta Drobeta Turnu Severin catre o societate la care Duicu era asociat.

Presedintele CJ Mehedinti si seful Politiei din judet, retinuti pentru coruptie

Adrian Duicu declara la acea vreme, pentru Mediafax, ca decizia ANI nu are nicio valoare. Prefectul mai semnase o decizie asemanatoare in 2009, pentru fapte de aceeasi natura, pentru care Duicu obtinuse o anulare in instanta. O a treia decizie a prefecturii impotriva mandatului sau de consilier avusese loc in 2010, cand o ancheta a relevat ca o firma firma detinuta de Adrian Duicu, Rominvest Oil, a vandut carburant pentru masinile Consiliului Judetean Mehedinti.

Presedintele CJ Mehedinti, ridicat si dus cu duba politiei la audieri

Adrian Duicu a mai fost, in perioada 2001-2003, director al Petrom Mehedinti. Potrivit presei locale, in 2002, numele lui a mai aparut intr-un scandal in care a iesit la iveala ca sucursala Petrom vindea carburanti firmei Iluzia S.R.L din Strehaia, detinuta de finul lui Duicu, Mihai Ion, care la randul ei, vindea carburantul firmei Adalar S.R.L., al carei patron era mama lui Adrian Duicu, Ana Duicu.

Si relatia cu mama sa a prezentat, de-a lungul timpului, cateva asperitati. Intre 2004 si 2007, Ana Duicu a depus plangeri la politie in doua randuri in care sustinea ca fiul sau a batut-o si a amenintat-o cu moartea. Potrivit Adevarul, mama lui Duicu s-a plans presei locale ca politia a musamalizat cazul. "Au spus verbal ca nu pot sa ia nicio masura, pe motiv ca se va supara fiul meu pe dansii", s-a plans Ana Duicu.

Averea lui Duicu, la suprafata, nu este spectaculoasa. Conform realitatea.net, Duicu este vazut in masini scumpe, dar pe numele sau nu are decat un Peugeot din 2008. Presedintele CJ Mehedinti mai detine un teren intravilan cu o suprafata de 1300 de metri patrati in Orsova, o vila de 200 de metri patrati si doua credite de 74.500 de lei.

Anual, Duicu ia de la Consiliul Judetean o suma de aproximativ 26.000 de lei. Sotia sa administreaza firma S.C. Invest Petroleum Impex SRL, de la care a luat anual 10.536 de lei.

Adrian Duicu, impreuna cu seful IPJ Mehedinti, Stefan Ponea, a fost retinut, joi noapte, pentru 24 de ore, fiind acuzat de coruptie. Procurorii DNA sustin ca cei doi au influentat mai multi functionari sa faca acte de serviciu in favoarea lor sau a unor apropiati.

Acest lucru s-ar fi intamplat in 2012, 2013, dar si in luna ianuarie 2014.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mehedinti Duicu cine este, #cine este Adrian Duicu Mehedinti, #Cine este Duicu presedinte CJ Mehedinti , #DNA