Ciuhandu: Sunt nevinovat. Cele 61 de contracte pentru care sunt anchetat de DNA au fost semnate mai intai de functionari

Luni, 20 Februarie 2017, ora 12:30
5415 citiri
Ciuhandu: Sunt nevinovat. Cele 61 de contracte pentru care sunt anchetat de DNA au fost semnate mai intai de functionari
Foto: captura video Digi24

Fostul primar al municipiului Timisoara Gheorghe Ciuhandu, urmarit penal in dosarul vanzarii a 967 de imobile, spune ca este nevinovat si ca un primar "nu are competente juridice si nici sarcina de a verifica documentele care stau la baza incheierii unor astfel de contracte".

Gheorghe Ciuhandu, audiat vineri la DNA in cazul vanzarii a 967 de imobile, prejudiciul adus statului fiind de 40 de milioane de euro, arata, intr-un comunicat transmis luni, ca in calitate de primar a semnat "zeci de mii de acte administrative, care au fost intotdeauna intocmite si verificate de departamentele de specialitate din cadrul Primariei".

"Mentionez ca in timpul mandatelor de primar al municipiului Timisoara am semnat, in calitate de sef al institutiei, zeci de mii de acte administrative - acte care au fost intotdeauna intocmite si verificate de departamentele de specialitate din cadrul Primariei, asa cum prevede legea si cum este si firesc, dat fiind volumul insemnat de documente emise de o autoritate publica cu semnatura primarului", a declarat Ciuhandu.

Gheorghe Ciuhandu mai spune ca cele 61 de contracte cu privire la care este anchetat de DNA "au fost semnate mai intai de functionari de la Directia de Patrimoniu, Serviciul Juridic, Directia Economica, iar unele si de viceprimarul de resort".

"Este procedura uzuala, tinand cont de faptul ca primarul nu are competente juridice si nici sarcina de a verifica documentele care stau la baza incheierii unor astfel de contracte. Mai mult decat atat, institutiile statului care au facut controale periodice in Primaria Timisoara nu au semnalat in tot acest rastimp neregului cu privire la contractele respective", a mai spus Ciuhandu.

Fostul edil a subliniat ca imobilele vandute in baza celor 61 de contracte nu sunt situate in centrul municipiului Timisoara, iar beneficiarii nu sunt persoane influente.

"Imobilele vandute in baza celor 61 de contracte, in marea lor majoritate, nu sunt amplasate in zona centrala a orasului, iar beneficiarii lor nu sunt, dupa cunostinta mea, persoane influente in mediul social din Timisoara. Cele 61 de imobile se constituie din 31 de locuinte cu o camera; 21 de locuinte cu doua camere; sase locuinte cu trei camere; doua locuinte cu patru camere; o anexa ce cuprinde doua magazii. In cazul unora dintre imobilele cuprinse in aceasta lista nici macar nu este vorba de apartament in intregime, ci doar de o cota-parte din el", precizeaza Gheorghe Ciuhandu.

Fostul primar al Timisoarei sustine ca este "complet nevinovat".

"Imi exprim regretul cu privire la modul nedrept in care este defaimata persoana mea. Consider ca actuala legislatie penala cu privire la abuzul in serviciu permite trimiterea in judecata si chiar si condamnarea unor persoane nevinovate, care nu au savarsit acte de coruptie, ci doar si-au indeplinit atributiunile de serviciu. Aceasta legislatie incerta si modul subiectiv in care ea este aplicata, de altfel, a condus la blocarea bunului mers al administratiei publice locale, functionarii publici preferand sa nu mai semneze niciun act de teama de a nu fi acuzati ulterior de abuz in serviciu, aspect extrem de grav si cu efecte negative greu de estimat asupra dezvoltarii comunitatilor locale", a mai scris Ciuhandu in comunicat.

Actualul primar al Timisoarei, Nicolae Robu, si fostul edil al orasului Gheorghe Ciuhandu sunt urmariti penal pentru abuz in serviciu in cazul vanzarii a 967 de imobile, prejudiciul adus statului fiind de 40 de milioane de euro, anunta Directia Nationala Anticoruptie.

Citeste mai multe despre "Robu si Ciuhandu, anchetati pentru abuz in serviciu de DNA. Metoda prin care persoane influente, dar si familii de rromi au cumparat ieftin case in centrul Timisoarei"

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Ciuhandu DNA vanzare imobile , #DNA