Ziare.com

Codrut Marta, implicat si in operatiunile ilegale din Portul Constanta

Marti, 18 Septembrie 2012, ora 23:16

   

Codrut Marta, implicat si in operatiunile ilegale din Portul Constanta
Fostul sef de cabinet al lui Sorin Blejnar, Codrut Marta, apare ca principal pion si in dosarul vamesilor corupti din Portul Constanta. Insa, Marta nu a fost trimis in judecata si in acest caz.

Potrivit unui referat al DNA, citat de money.ro, procurorii anticoruptie au cerut interceptarea tuturor comunicatiilor lui Marta in dosarul Portul Constanta. In acest caz, anchetatorii au trimis deja in judecata cateva zeci de vamesi si angajati din port care cereau mita pentru fiecare container cu marfa venit din China.

"In ceea ce-l priveste pe numitul MARTA CODRUT ALEXANDRU, acesta a detinut functia de consilier in cadrul ANAF, folosind puterile si prerogativele acestei functii pentru a consilia si a intermedia contacte ale membrilor retelei infractionale in mediul organelor de aplicare a legii din domeniul financiar - fiscal. Consideram ca activitatea desfasurata de susnumitul prezinta indicii care sa intemeieze banuiala rezonabila de savarsire a infractiunii prevazute de articolul 264 din Codul Penal - favorizarea infractorului", se arata in referatul DNA.

Cu toate acestea, Codrut Marta nu a fost audiat nici macar in calitate de martor.

Referatul DNA arata ca spaga incasata de autoritatile vamale pentru a inchide ochii la actele de evaziune fiscala a fost de peste 40 de milioade de dolari. S-au acordat cate 1.100 de dolari de container cu marfuri provenite din China din timp de trei ani, perioada in care au intrat in tara 40.000 de containere. Plata comisioanelor era facuta saptamanal.

Codrut Marta este invinuit in alte doua dosare de evaziune fiscala. El a fost dat disparut pe 25 mai 2012.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1747 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor