Apropiat al lui Radu Mazare, retinut de DNA

Miercuri, 04 Februarie 2015, ora 19:38
4012 citiri
Apropiat al lui Radu Mazare, retinut de DNA

Omul de afaceri Sorin Strutinsky, apropiat si partener de afaceri al primarului Constantei, Radu Mazare, a fost retinut de DNA, miercuri seara.

Informatia a fost confirmata de avocatul omului de afaceri, la iesirea din sediul Directiei Nationale Anticoruptie.

"Exista un denunt. S-a pus in miscarea actiunea penala pentru savarsirea mai multor infractiuni. Este vorba de infractiuni de trafic de influenta. Din cate cunosc eu, domnul Mazare nu este implicat in acest dosar.

Este un dosar diferit, n-are nicio legatura cu dosarul dlui Mazare si in cazul caruia s-a propus masura arestarii preventive, in luna aprilie anul trecut", a specificat avocatul.

Acesta a confirmat ca in cazul lui Strutisnky sunt si interceptari, omul de afaceri fiind acuzat de spalare de bani, trafic de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata, dupa ce a fost ridicat si dus la audieri, in cursul zilei de miercuri.

Potrivit DNA, apropiatul lui Radu Mazare ar fi primit 635.000 de lei si 25.000 de euro pentru a interveni la functionari ai unor companii, pe care sa ii determine sa-si respecte obligatiile contractuale asumate.

"In perioada 2009-2013, inculpatul Strutinsky Gabriel Sorin a pretins si primit sume de bani, de la reprezentantul unei societati comerciale care avea contracte de executare lucrari cu Directia Apelor Dobrogea Litoral, Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta, Compania Nationala Administratia Canalelor Navigabile S.A. Constanta. In schimb, acesta a promis ca isi va exercita influenta asupra functionarilor institutiilor respective, astfel incat societatea denuntatorului sa isi primeasca banii stipulati in contractele respective.

Banii au fost primiti in contul unor societati comerciale indicate de inculpat, iar pentru justificarea acestor transferuri, inculpatul a determinat reprezentantii acestor societati sa falsifice mai multe contracte care sa ateste operatiuni cu caracter fictiv", se arata in comunicatul DNA.

Joi, omul de afaceri va fi prezentat, la Tribunalul Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Mazare, suparat pe ANI ca a sesizat DNA - face plangere si cere daune

In luna decembrie, Radu Mazare spunea ca a fost reclamat de Agentia Nationala de Integritate la DNA in 2009, pe motiv ca doua societati al caror actionar este Strutisnky au castigat contracte cu Primaria Constanta. De asemenea, omul de afaceri si edilul PSD sunt parteneri in cadrul altor societati.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Sorin Strutinsky retinut DNA, #apropiat Mazare retinut DNA , #DNA