Arhiepiscopul Tomisului, urmarit penal pentru luare de mita (Video)

Vineri, 12 Septembrie 2014, ora 11:27
7104 citiri
Arhiepiscopul Tomisului, urmarit penal pentru luare de mita (Video)

Dosarul in care arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, era urmarit penal pentru luare de mita a fost redeschis.

IPS Teodosie a fost audiat la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Arhiepiscopul a ajuns la DNA, vineri, la orele diminetii, insotit de un preot, transmite Digi 24.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a declarat vineri, la iesirea de la DNA, ca a fost audiat in dosarul in care a mai fost cercetat pentru ca ar fi luat mita de la un reporter ca sa il ajute sa se inscrie, in 2009, la Facultatea de Teologie de la Universitatea "Ovidius" din Constanta.

IPS Teodosie, acuzat din nou de fals in actele oficiale al Arhiepiscopiei Tomisului

DNA: IPS Teodosie a dat spaga o sticla de alcool

DNA a precizat, intr-un comunicat remis presei, ca a inceput urmarirea penala fata de Teodosie Petrescu pentru luare de mita si instigare la fals intelectual, si fata de Florin Bogdan Chiriluta, inspector de protocol la Arhiepiscopia Tomisului, pentru complicitate la luare de mita.

Procurorii au mentionat ca arhiepiscopul Tomisului "in calitate de decan al Facultatii de Teologie Ortodoxa din cadrul Univesitatii Ovidius Constanta si arhiepiscop al Tomisului, a primit de la o persoana denuntatoare suma de 850 de euro prin intermediul suspectului Chiriluta Bogdan Florin, inspector de protocol la aceeasi arhiepiscopie, precum si promisiunea unui imprumut in cuantum de 5.000 de euro, pentru ca, in schimb, sa faciliteze inscrierea persoanei denuntatoare ca student in cadrul facultatii si hirotonisirea ca preot".

De asemenea, Teodosie Petrescu, continua procurorii, "i-a cerut unei persoane din anturajul sau sa intocmeasca o recomandare si o comunicare antedatate, cu data 10.09.2008, necesare pentru inscrierea persoanei denuntatoare la cursurile facultatii, in sesiunea septembrie 2008, iar persoana care a redactat actele a primit, in schimbul acestor servicii, suma de 400 de lei si o sticla de bautura alcoolica".

Avocata arhiepiscopului, Maria Vasii, a declarat pentru Mediafax ca IPS Teodosie este urmarit penal pentru fapte de coruptie in dosarul din 2009. Acesta a fost inchis initial, insa procurorii au decis sa il redeschida, intrucat au aparut noi probe.

Maria Vasii sustine ca clientul sau este nevinovat, insa investigatorii au stabilit ca exista noi date in dosar, care au dus la infirmarea solutiei initiale. Avocata a precizat ca inca doua persoane urmeaza sa fie puse sub acuzare in aceasta cauza.

Mita de la un reporter

In anul 2009, IPS Teodosie a fost audiat la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ), dupa ce o ancheta jurnalistica a scos la iveaza practicile de inscriere la Facultatea de Teologie de la Universitatea "Ovidius" din Constanta.

Arhiepiscopul Tomisului, acuzat de relatii sexuale cu minori (Video)

Ulteror, procurorii PICCJ au incept urmarirea penala fata de arhiepiscopul Tomisului pentru luare de mita si instigare la fals intelectual, in aces dosar fiind implicati inca trei preoti, acuzati de complicitate la luare de mita si fals intelectual.

Procurorii sustin ca, in martie 2009, IPS Teodosie ar fi ajutat un jurnalist sa intre la Facultatea de Teologie, la sase luni de la inceperea cursurilor, in schimbul unei sume.

3.000 de euro pentru Sfantul Duh (Video)

Dupa ce ar fi primit 850 de euro si promisiunea unui imprumut, arhiepiscopul ar fi intermediat inscrierea, pe baza unor documente false, antedatate, a unui reporter de la ziarul "Romania Libera". In demersul sau, IPS Teodosie a fost ajutat si de inspectorul Biroului Catehizare, parintele Emil Cosmin Braescu.

In septembrie 2009, dosarul a ajuns la DNA, intrucat IPS Teodosie a comis faptele in calitate de decan al facultatii, nu in calitate de inalt ierarh al Bisericii.

IPS Teodosie mai are un dosar pe rol, de aceasta data la Parchetul General, pentru luare de mita si complicitate la fals intelectual.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#arhiepiscop Tomis DNA, #IPS Teodosie DNA , #DNA