Audieri DNA, dupa referendum: sute de oameni, citati de procurori

Sambata, 18 August 2012, ora 10:27
3587 citiri
Audieri DNA, dupa referendum: sute de oameni, citati de procurori

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) fac audieri in localitatile gorjene Rovinari si Balteni, in legatura cu votul de la referendum. Sute de persoane au fost chemate si intrebate cum au votat.

Peste 200 de oameni din satul Balteni au primit citatii, dupa ce procurorii DNA au facut o ancheta, vineri, iar satenii i-au alungat si nu i-au primit in case, deoarece s-au speriat, pentru ca nu inteleg de ce sunt anchetati, potrivit Antena 3.

Aproape 300 de oameni sunt asteptati sambata la politia din Rovinari, cei mai multi fiind din Balteni. Ei participa la interogatorii in calitate de martori.

Mai multi cetateni care au votat la referendum s-au trezit cu dosar penal pentru frauda electorala.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au facut cercetari si in peste 20 de localitati din judetul Olt, unde prezenta la referendum a depasit suta la suta. Acolo, magistratii au audiat presedintii mai multor sectii de votare, dar si membrii acestora.

DNA verifica peste 20 de localitati din Olt - prezenta la referendum a depasit 100%

Romanii care se simt nedreptatiti de ancheta procurorilor privind referendumul pot primi consiliere juridica gratuita.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a informat, marti, ca se fac cercetari in legatura cu organizarea si desfasurarea referendumului din 29 iulie, dar ca, avand in vedere stadiul anchetelor, nu poate furniza date suplimentare.

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza cercetari cu privire la fapte ce sunt in competenta acestei institutii in legatura cu organizarea si desfasurarea referendumului din data de 29 iulie 2012. Avand in vedere stadiul cercetarilor, date suplimentare nu putem furniza in acest moment", se arata intr-un comunicat de presa al DNA, ca raspuns la solicitarea reprezentatilor mass-media.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#ancheta DNA Gorj, #audieri DNA Balteni, #audieri DNA Rovinari , #DNA