Bombonica Prodana, fosta doamna Dragnea, urmarita penal de DNA UPDATE: Acuzatiile care i se aduc (Video)

Joi, 24 Martie 2016, ora 10:38
11654 citiri
Bombonica Prodana, fosta doamna Dragnea, urmarita penal de DNA UPDATE: Acuzatiile care i se aduc (Video)

Fosta sotie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, a fost pusa sub urmarire penala de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

Ea este acuzata de abuz in serviciu, infractiune comisa in perioada in care era coordonator al Complexului de servicii destinate copilului si familiei si sef serviciu Secretariat din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman, precizeaza DNA intr-un comunicat remis Ziare.com.

S-a inceput urmarirea penala si fata de Floarea Alesu, la data faptelor director general al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, si Jenica Dumitru, la data faptelor sef Serviciu Resurse Umane, Juridic si Contencios din cadrul aceleiasi institutii.

Cele doua sunt acuzate de abuz in serviciu si instigare la fals intelectual, in forma continuata.

Totodata, Claudiu Constantin Balaban, la data faptei sef al Complexului de servicii destinate copilului si familiei din Alexandria, si Remus Ionut Boboc, la data faptei sef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic si Aprovizionare din cadrul D.G.A.S.P.C. Teleorman, sunt urmariti penal pentru fals intelectual, in forma continuata.

Potrivit procurorilor, in perioada iulie 2006 - 2013, Floarea Alesu si Jenica Dumitru, cu incalcarea atributiilor de serviciu, au dispus in mod ilegal mentinerea in functii si implicit plata drepturilor salariale pentru 4 angajati din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman.

Au facut asta desi stiau ca cei 4 nu s-au prezentat efectiv la serviciu si nu au prestat vreo activitate.

Cei patru angajati au fost mentinuti pe statul de functii ale institutiei, incasand lunar sume necuvenite in cuantum total de peste 150.000 lei, prejudiciind astfel bugetul de stat si bugetul local.

In acelasi context, in intervalul ianuarie-mai 2014, in scopul justificarii salarizarii activitatii a doua dintre persoanele respective, Floarea Alesu si Jenica Dumitru i-au determinat, direct si indirect, pe subordonatii lor Balaban Constantin Claudiu si Boboc Remus Ionut sa falsifice diferite inscrisuri (pontaje lunare, state de plata, condici de prezenta, fise de prezenta colective, rapoarte de activitate, rapoarte de evaluare, precum si alte documente justificative).

Ce a facut Bombonica ex-Dragnea

In ceea ce o priveste pe fosta sotie a lui Liviu Dragnea, procurorii sustin ca in perioadele 3 martie - 1 august 2008 si 3 iulie 2009 - 1 august 2010, Bombonica Prodana, "in calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului si familiei si in calitate de sef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, prin incalcarea cu stiinta atributiilor de serviciu, desi a cunoscut faptul ca doua subordonate, incadrate in functia de referent la institutiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu si nu au respectat prevederile contractului individual de munca si fisa postului, nu a intreprins nici un demers de sanctionare a persoanelor respective".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Bombonica Dragnea acuzare, #Bombonica Dragnea abuz serviciu, #sotie Liviu Dragnea abuz serviciu , #DNA