Cine i-a inregistrat pe procurorii DNA de la Oradea? Plangere la Sectia de investigare a magistratilor

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Vineri, 18 Ianuarie 2019, ora 13:52
10803 citiri
Cine i-a inregistrat pe procurorii DNA de la Oradea? Plangere la Sectia de investigare a magistratilor
Foto: Digi24 TV

Procurorul Cristian Marius Ardelean de la DNA Oradea a facut o plangere penala la Sectia de investigare a magistratilor din Parchetul General si cere sa fie identificata persoana care a realizat inregistrarile realizate in cadrul DNA Oradea si in care se vorbeste de "linistirea" judecatorilor, au declarat surse judiciare pentru Ziare.com.

"Este vorba de o plangere penala facuta impotriva unui procuror, care este deocamdata neidentificat, care ar fi participat la acele discutii si ar fi inregistrat totul. Sesizarea a fost facuta in aceasta saptamana si este pentru violarea vietii private", sustin sursele judiciare.

Intrebat de Ziare.com despre aceasta sesizare, procurorul Cristian Ardelean a confirmat ca a depus plangerea penala, dar nu a vrut sa dea alte detalii.

Ancheta de la Sectia de Investigare

Parchetul General a anuntat in urma cu doua saptamani ca a deschis un dosar penal dupa ce in spatiul public au aparut inregistrari ale unor discutii de la DNA Oradea, in care se vorbeste despre "linistirea" unor judecatori.

Avocatul Razvan Doseanu este cel care a facut publica aceasta inregistrare, de la o sedinta DNA Oradea, din ianuarie 2018, despre care a spus ca ar fi fost primita de la o sursa anonima.

Cei cinci procurori de la DNA Oradea au fost audiati, saptamana trecuta, ca martori, la Sectia de investigare a infractiunilor comise de magistrati.

Procurorul de caz care instrumenteaza aceasta ancheta este Adina Florea, adjunctul sefului Sectiei de investigare a magistratilor, care este propusa de Tudorel Toader pentru a prelua sefia DNA.

Cine erau judecatorii despre care se vorbea

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a anuntat, saptamana trecuta, dupa verificarea activitatii de urmarire penala desfasurata de procurorii de acolo in cauzele mentionate in inregistrarile facute publice, ca au fost vehiculate numele a sapte magistrati.

Doi dintre acestia erau pensionati inca din 2013 si 2015, alti doi nu au instrumentat dosare in perioada in care ar fi fost facute inregistrarile, iar unul dintre ei nu a instrumentat niciodata dosare penale.

In plus, unul dintre cei vizati era incarcerat.

Verificari in serie

DNA a mai anuntat ca a dispus realizarea unui control la Serviciul Teritorial Oradea vizand activitatea de urmarire penala desfasurata de procurorii de acolo in cauzele mentionate in inregistrarile facute publice.

De asemenea, a fost sesizata Inspectia Judiciara pentru a verifica posibile abateri disciplinare ale procurorilor DNA Oradea.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Cristian Ardelean DNA, #Cristian Ardelean plangere, #Cristian Ardelean Adina Florea , #DNA