Dinel Staicu, retinut pentru dare de mita

Marti, 13 August 2013, ora 18:32
3627 citiri
Dinel Staicu, retinut pentru dare de mita

Dinel Staicu a fost retinut, marti seara, pentru dare de mita, in dosarul in care judecatoarea Veronica Cirstoiu a fost arestata preventiv.

Omul de afaceri a venit marti la DNA pentru a da declaratii in dosarul in care judecatoarea Veronica Cirstoiu este acuzata ca ar fi luat mita ca sa intervina in anularea condamnarii la sapte ani de inchisoare cu executare primita de Staicu in dosarul BIR. Staicu a declarat inca inainte de a intra la audieri ca se asteapta sa fie arestat.

Dinel Staicu, urmarit penal pentru dare de mita

Staicu a recunoscut ca fratele sau a dat bani pentru a-l elibera si a declarat ca cere el insusi sa fie arestat.

Inainte de intrarea la audieri, Dinel Staicu le-a spus jurnalistilor ca este vorba despre o "mega escrocherie" la care au participat doi din cei 20 de avocati pe care i-a angajat el pentru a-l scapa de inchisoare.

Staicu a sustinut ca cele doua avocate ar fi crescut treptat, de la termen la termen, sumele cerute pentru a-i imbuna pe judecatori, "incepand de la 100.000 pana la 1.500.000", reamintind ca amandoua avocatele au acum dosare pentru inselaciune.

Dinel Staicu a spus ca fratele lui a fost inselat. "Fratele a vrut sa faca o fapta foarte buna. Pacatul meu este ca i-am spus sa aiba incredere in ele ca sunt fete istete, destepte", a declarat Staicu.

Intrebat de unde avea fratele lui banii, omul de afaceri a replicat ca acesta a ramas la conducerea firmelor cat timp el a fost arestat in Ungaria, iar firmele aveau bani, "aveam actiuni lichide".

Judecatoarea Veronica Cirstoiu afla miercuri daca Inalta Curte va accepta judecarea ei in stare de libertate. In dosarul in care ea este acuzata de cerere si luare de mita, sumele vehiculate ridicandu-se la 1.500.000 de euro, apare si numele judecatoarei Sofica Dumitrascu, cea care l-a eliberat in 2006 pe Omar Hayssam.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Dinel Staicu retinut, #Dinel Staicu dare mita , #DNA