Dinel Staicu, urmarit penal pentru dare de mita

Marti, 13 August 2013, ora 17:16
1651 citiri
Dinel Staicu, urmarit penal pentru dare de mita
Foto: B1 TV

Dinel Staicu a fost pus sub urmarire penala pentru dare de mita, in dosarul in care judecatoarea Veronica Cirstoiu a fost arestata preventiv.

Urmeaza ca Dinel Staicu sa fie prezentat judecatorilor cu propunerea de arestare preventiva, informeaza B1 TV.

Omul de afaceri a venit marti la DNA pentru a da declaratii in dosarul in care judecatoarea Veronica Cirstoiu este acuzata ca ar fi luat mita ca sa intervina in anularea condamnarii la sapte ani de inchisoare cu executare primita de Staicu in dosarul BIR. Staicu a declarat inca inainte de a intra la audieri ca se asteapta sa fie arestat.

Staicu a recunoscut ca fratele sau a dat bani pentru a-l elibera si a declarat ca cere el insusi sa fie arestat.

Inainte de intrarea la audieri, Dinel Staicu le-a spus jurnalistilor ca este vorba despre o "mega escrocherie" la care au participat doi din cei 20 de avocati pe care i-a angajat el pentru a-l scapa de inchisoare.

Staicu a sustinut ca cele doua avocate ar fi crescut treptat, de la termen la termen, sumele cerute pentru a-i imbuna pe judecatori, "incepand de la 100.000 pana la 1.500.000", reamintind ca amandoua avocatele au acum dosare pentru inselaciune.

Dinel Staicu a spus ca fratele lui a fost inselat. "Fratele a vrut sa faca o fapta foarte buna. Pacatul meu este ca i-am spus sa aiba incredere in ele ca sunt fete istete, destepte", a declarat Staicu.

Dinel Staicu recunoaste ca fratele lui a dat mita: A vrut sa faca o fapta buna! (Video)

Mai mult, acesta a sustinut ca el niciodata nu a stiut ca se da mita, dar a declarat ca de la termen la termen avocatele i-ar fi cerut fratelui sume tot mai mari, spunand "da-ne 100 de mii ca il scapam luna asta".

"Asa au trecut 2 ani", a reamintit Dinel Staicu.

Intrebat de unde avea fratele lui banii, omul de afaceri a replicat ca acesta a ramas la conducerea firmelor cat timp el a fost arestat in Ungaria, iar firmele aveau bani, "aveam actiuni lichide".

Judecatoarea Veronica Cirstoiu afla miercuri daca Inalta Curte va accepta judecarea ei in stare de libertate. In dosarul in care ea este acuzata de cerere si luare de mita, sumele vehiculate ridicandu-se la 1.500.000 de euro, apare si numele judecatoarei Sofica Dumitrascu, cea care l-a eliberat in 2006 pe Omar Hayssam.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Dinel Staicu urmarit penal dare mita , #DNA