Director din CFR, trimis in judecata, catre o angajata: Te calc in picioare, fii atenta - stenograme

Vineri, 07 August 2015, ora 21:18
7544 citiri
Director din CFR, trimis in judecata, catre o angajata: Te calc in picioare, fii atenta - stenograme
Foto: Ziare.com

Unul dintre directorii din cadrul CFR trimisi vineri in judecata de procurorii DNA intr-un dosar de coruptie, Teodor Alexandru Gavris, a amenintat-o pe una dintre angajatele CFR care se opuneau initiativelor reprezentantilor SC Remarul 16 Februarie SA, controlata de omul de afaceri Calin Mitica, spunandu-i acesteia ca "o calca in picioare", potrivit stenogramelor.

Conform rechizitoriulu DNA, Dorina Felicia Leoveanu, sef al Serviciului Receptie Material Rulant Cluj din cadrul SNTFC CFR Calatori SA, le-a declarat procurorilor ca Teodor Alexandru Gavris, sef Serviciu Automotoare si, ulterior, seful Directiei tractiune in cadrul CFR Calatori SA, a supus-o unor presiuni, dupa ce aceasta, in incercarea de a-si indeplini corect sarcinile de serviciu, a afectat activitatea unei societati comerciale controlata de omul de afaceri Calin Mitica, respectiv SC Remarul 16 Februarie SA.

"Presiuni similare asupra mea au fost exercitate si de catre Gavris Teodor Alexandru, in perioada mai - iunie 2014, aferent contractului de revizie R7 la automotoarele Desiro SR 20 D, reparatii grup Power pack. Am solicitat, in scris, clarificari la conducerea SNTFC CFR Calatori Bucuresti, daca trebuie inlocuite sau reparate piesele la instalatia de racire.

La cateva zile, am fost sunata la telefon de catre Gavris Teodor Alexandru si, pe un ton ridicat, mi-a reprosat ca de ce am trimis solicitarea, fara sa-l consult anterior... I-am comunicat ca vreau sa-mi respect sarcinile de serviciu, context in care acesta mi-a interzis sa mai am astfel de initiative in viitor", se arata in declaratia Feliciei Leoveanu cuprinsa in rechizitoriu.

De altfel, reprezentantii SC Remarul 16 Februarie SA au fost nemultumiti cu privire la faptul ca martora Leoveanu Dorina Felicia a dorit sa-si indeplineasca atributiile de serviciu in mod corect.

Din probele aflate la dosar rezulta ca aceasta a sesizat mai multe neconformitati legate de activitatea SC Remarul 16 Februarie SA, iar demersurile ei au intarziat facturarea lucrarilor.

Concret, aceasta a formulat o observatie scrisa, fiind nemultumita de faptul ca, in vederea finalizarii lucrarilor la un set de Power-Pack-uri, reprezentantii SC Remarul SA au "imprumutat", fara incheierea unor acte, pompe hidraulice de la Depoul de Calatori Cluj.

Omul de afaceri Mitica Calin, trimis in judecata de DNA, dupa devalizarea CFR Cluj

Gavris si o alta persoana i-au cerut Dorinei Felicia Leoveanu sa nu se mai opuna initiativelor SC Remarul 16 Februarie SA, femeia fiind chiar amenintata de Gavris, dupa cum reiese dintr-o discutie purtata intre cei doi la data de 30 iulie 2014:

Inainte ca Dorina sa raspunda, Gavris Teodor Alexandru spune: "Bai Dorina, nu te supara, te rog eu frumos, Ba, zic: te calc in picioare, fii atenta. Mama, da i-am zis: Fii atent, daca mai faci o data asa lui... "

Dorina: Alo?

Gavris: Da, sefa! Saru-mana.

Dorina: Buna. Iar sunt intoarsa pe dos.

Gavris: Dar ce-ai patit draga, ce s-a mai intamplat?

Dorina: Nu stiti?

Gavris: Nu stiu, zi la ce te referi.

Dorina: Pai, iara cu grupurile astea de racire...

Gavris: Ce-i cu ele?

Dorina: O luat ce o luat de pe la depou...

Gavris: Ce-au luat ma?

Dorina: Initial mi-a zis ca le pun aici pe un Desiro la Cluj si fac proba asa si saptamana viitoare fac schimbul... si acuma imi spun ca le duc la Bucuresti. Eu pe asta nu mai pot sa fiu sigura, ce zic ei.

Gavris: Pai, tu fata, sunteti acolo, eu initial am spus sa vina la Depoul Bucuresti Calatori, ca sa le monteze pe astea.

Dorina: Ihi, da.

Gavris: Ai inteles? Dupa aceea mi-au spus ca tu ai vrea sa fie la Cluj, ca nu ai chef sa te deplasezi. Si zic: faceti cum vreti, chiar nu ma intereseaza. Ei au nevoie si la Cluj si la... (neinteligibil - n.red.)...

Dorina: Nu era vorba de cheful de deplasare, era vorba... problema care ii arde pe ei, cu pompele hidrostatice.

Gavris: Care e problema cu pompa hidrostatica? Ca nu stiu, uite asta nu stiu problema asta.

Dorina: Alea doua pe care le-au luat de la depoul...

Gavris: Habar n-am, de la care depou le-au luat?

Dorina: De la depoul Cluj, le vin pe marti, pe miercuri si atunci isi iau angajamentul ca le schimba. Domle, atunci le facem la Cluj proba, le tinem sub urmarire si vedem cand schimbati pompele hidrostatice.

Gavris: Draga mea, astea sunt chestii noi, care eu nu le cunosc, ai inteles? Ce aveti voi acolo, ce s-a intamplat acolo.

Dorina: Ca le trimit la Bucuresti si...

Gavris: Chiar nu ma intereseaza. Sa vina cu ele la Bucuresti, echipate complet. Chiar nu stiu, tu stii ce este acolo. Chiar nu stiu, in afara de faptul ca trebuie sa vina acela... (neinteligibil - n.red.)... la Cluj asa, chiar nu am nicio durere. Hotarati-va si acolo sa vina. Iar daca e vreo problema de receptie a lor, chiar te rog frumos...

Dorina: Eu le fac observatie.

(convorbirea se intrerupe)...

Gavris, trimis in judecata - de ce il acuza DNA

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Cluj l-au trimis in judecata pe Calin Mitica, om de afaceri care controleaza companiile Transferoviar SA si Remarul 16 Februarie SA, acuzat de dare de mita, spalare de bani, instigare la abuz in serviciu si complicitate la cumparare de influenta. In acelasi dosar a fost trimis in judecata si Teodor Alexandru Gavris, sef Serviciu Automotoare si, ulterior, seful Directiei tractiune in cadrul CFR Calatori SA.

Potrivit unui comunicat al DNA, in perioada 28 ianuarie 2013 - 16 iunie 2014, Calin Mitica a dispus remiterea cu titlu de mita, in 12 transe succesive, a sumei totale de 414.392 lei catre Teodor Alexandru Gavris, sef Serviciu Automotoare si, ulterior, director la Directia tractiune in cadrul CFR Calatori SA, pentru ca acesta din urma sa sprijine interesele de afaceri ale companiei Remarul 16 Februarie SA, astfel incat sa obtina contractele de servicii Revizie tip R 7 la Automotoarele Desiro "Sageata Albastra", in valoare maxima de 220.990.260 lei si Revizie tip R8 la automotoarele Desiro "Sageata Albastra" (ambele contracte fiind atribuite de CFR Calatori).

Procurorii sustin ca banii au fost dati indirect, intr-o forma disimulata, prin decontarea de catre Remarul 16 Februarie SA a unor facturi fictive, emise de SC Tevpag Plan SRL Bucuresti (societate comerciala controlata de Teodor Alexandru Gavris), in baza unor acte de receptie fictive si prin organizarea unui circuit de decontare bancara cu un titlu fictiv.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#director CFR amenintare angajata, #director CFR trimis judecata, #CFR Cuj DNA , #DNA