DNA a clasat o plangere penala pentru trei ministri, inclusiv Oprea

Vineri, 23 Octombrie 2015, ora 09:56
4697 citiri
DNA a clasat o plangere penala pentru trei ministri, inclusiv Oprea

DNA a clasat plangerea penala depusa de CNS "Cartel ALFA" impotriva vicepremierului Gabriel Oprea, ministrului Muncii Rovana Plumb si ministrului Finantelor Eugen Orlando Teodorovici, dupa ce acestia au semnat si aprobat ordonanta care prevede triplarea salariilor demnitarilor.

Ordonanta care tripleaza salariile demnitarilor nu se mai modifica miercuri. Initiatorii s-au ales cu plangeri penale

Pentru ca cei trei sunt membri ai Guvernului, Directia Nationala Anticoruptie precizeaza ca "se va dispune disjungerea cauzei si declinarea acesteia catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie in vederea efectuarii de cercetari pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

CNS "Cartel Alfa" a facut o plangere penala, in luna iulie, impotriva lui Gabriel Oprea, Rovanei Plumb si lui Eugen Teodorovici.

Bugetarii, scandalizati de triplarea salariilor demnitarilor: E ilegal si abuziv! Va ploua cu plangeri

Plangerea penala a sindicatului se refera la ordonanta de urgenta adoptata la 8 iulie, privind salarizarea demnitarilor, semnata de Gabriel Oprea, premier interimar la acea vreme, si contrasemnata de ministrul Muncii Rovana Plumb si ministrul Finantelor Eugen Teodorovici.

Sindicatul sustinea ca adoptarea ordonantei s-a realizat cu incalcarea prevederilor legale si a dus la obtinerea unui folos necuvenit, chiar pentru persoanele implicate in procedura de adoptare a actului normativ.

Salarii triple pentru inaltii demnitari - Ordonanta intra in vigoare la 1 august, desi Ponta a zis ca o anuleaza

DNA a considerat insa ca "aspectele sesizate nu intrunesc elemente constitutive ale infractiunii de abuz in serviciu".

Ordonanta privind marirea salariilor demnitarilor a fost adoptata in 8 iulie, in ultima sedinta de guvern condusa in calitate de premier interimar de vicepremierul Gabriel Oprea si in prezenta lui Victor Ponta la Palatul Victoria.

La scurt timp, presedintele Klaus Iohannis s-a aratat de acord cu controversatul act normativ, in timp ce premierul Victor Ponta a declarat ca nu este oportun si ca va fi retras in prima sedinta de guvern pe care o va conduce, lucru care nu s-a intamplat, asa incat majorarea salariilor pentru demnitari a intrat si este in vigoare.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#plangere penala Gabriel Oprea, #plangere penala salarii demnitari , #DNA
Comentarii