DNA a sesizat Inspectia Judiciara dupa declaratiile facute de un fost ofiter SRI trimis in judecata

Miercuri, 13 Septembrie 2017, ora 16:01
3664 citiri
DNA a sesizat Inspectia Judiciara dupa declaratiile facute de un fost ofiter SRI trimis in judecata
Foto: Arhiva Ziare.com

DNA a sesizat Inspectia Judiciara cerandu-i sa stabileasca daca declaratiile publice facute la un post de televiziune de fostul ofiter SRI Daniel Dragomir sunt calomnioase si denigratoare, incalcand independenta justitiei.

Intr-un comunicat remis miercuri de DNA se precizeaza ca sesizarea vizeaza afirmatiile facute in data de 11 septembrie de Daniel Dragomir, inculpat trimis in judecata pentru fapte de coruptie si asimilate coruptiei.

Kovesi, spionata de israelieni: Cine este barbatul retinut - Daniel Dragomir, fost ofiter SRI (Video)

Kovesi, spionata de Black Cube: Daniel Dragomir, fost ofiter SRI, a fost arestat preventiv

"Astfel, numitul Daniel Dragomir a lasat sa se inteleaga faptul ca rechizitoriile Directiei Nationale Anticoruptie nu se sprijina pe probatiunea instrumentata de procurori in baza dispozitiilor procesual penale, ci ca ar fi intocmite de angajatii unei alte institutii, respectiv S.R.I., iar rolul procurorilor D.N.A. s-ar rezuma la semnarea si trimiterea la instanta a rechizitoriilor", se arata in comunicatul DNA, in care sunt transcrise si doua dintre dialogurile purtate in emisiunea respectiva:

"Moderator: Ofiterii SRI faceau rechizioriile?

Daniel Dragomir: Da, domnule (...), ofiterii SRI...

Moderator: Si bravii procurori DNA, aia care plang cand ii controleaza Inspectia Judiciara doar le semnau?

Daniel Dragomir: Bravii procurori DNA le luau, le contrasemnau si le trimiteau la instanta in speranta ca onor campul tactic se va ocupa in continuare asigurand culoarele necesare pentru obtinerea condamnarii individului.

(...)

In momentul in care vorbim de ofiteri acoperiti intre judecatori si procurori, in momentul ala e o incalcare grava a Constitutiei care duce la situatii despre care vorbeati mai devreme.

(...)

Moderator: In contextul asta, domnule general (...) faceau rechizitoriul, dadeau procurorului desemnat de campul tactic sa se ocupe de el, care il semna, il trimitea in instanta si ajungea la judecatorul Y, desemnat tot de campul tactic, care il baga la beci pe fraier. E posibila constructia asta?

Daniel Dragomir: Nu e numai posibila, este extrem de concreta. Una dintre posibilitati, cum spuneati, o aveti in fata dvs, sunt eu."

DNA spune ca a sesizat Inspectia Judiciara avand in vedere urmatoarele:

"- afirmatiile sunt calomnioase si denigratoare, sunt facute de o persoana care in prezent este inculpata, judecata in apel de catre Curtea de Apel Bucuresti, au potential de a submina autoritatea judecatoreasca si de a pune in discutie deontologia profesionala a magistratilor;

afirmatiile au un impact major asupra opiniei publice, fiind de natura sa aduca atingere independentei sistemului judiciar;

- afirmatiile creeaza dubii greu de inlaturat cu privire la independenta magistratilor, acreditand ideea ca activitatea procurorilor implicati in infaptuirea procesului judiciar se desfasoara cu incalcarea principiului consacrat de art. 2 din Codul de procedura penala, conform caruia procesul penal se desfasoara conform dispozitiilor prevazute de lege".

Intrebat, marti, de jurnalisti, despre declaratiile facute de Daniel Dragomir, fost adjunct al lui Florian Coldea, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca ceea ce a aparut in spatiul public este foarte grav, iar Dragomir ar trebui chemat "rapid" la audieri in cadrul Comisiei de control al SRI.

Prima condamnare in Black Cube: Un israelian care a recunoscut ca a spionat-o pe Kovesi a scapat de inchisoare

Un al doilea spion a fost condamnat in dosarul Black Cube

Marea operatiune a toamnei. In timp ce Klaus Iohannis doarme sau face blat

C.B.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#DNA Daniel Dragomir Inspectia Judiciara , #DNA