Dosarul ASF-Carpatica: Ilie Carabulea va fi judecat in arest la domiciliu - decizia definitiva

Marti, 02 Decembrie 2014, ora 22:40
2555 citiri
Dosarul ASF-Carpatica: Ilie Carabulea va fi judecat in arest la domiciliu - decizia definitiva
Foto: gazetadecluj.ro

Inalta Curte de Casatie si Justitie a revocat marti masura arestului preventiv in cazul omului de afaceri Ilie Carabulea, urmand ca acesta sa fie judecat in arest la domiciliu, in dosarul ASF-Carpatica.

Instanta suprema a admis o contestatie a lui Ilie Carabulea si a decis inlocuirea masurii arestului preventiv cu masura arestului la domiciliu, decizia fiind definitiva.

Ilie Carabulea a fost trimis in judecata pe 25 aprilie de DNA, alaturi de fostul presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara Dan Radu Rusanu, Laura Chitoiu, sotia fostului ministru al Finantelor, Marian Mirzac, fost director general al Carpatica Asig SA, Radu Mustatea, membru in Consiliul de Administratie al SC Carpatica Asig iar ulterior si presedinte al Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania.

Acuzatiile retinute in sarcina inculpatilor din dosar sunt constituire de grup infractional organizat, cumparare si trafic de influenta, dare si luare de mita, permiterea si folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii de foloase necuvenite, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals, abuz in serviciu contra intereselor publice si complicitate la aceste fapte.

In rechizitoriu, procurorii au retinut ca, in 2012, Carpatica Asig, companie specializata in emiterea de polite de asigurari, in ponderea carora cel mai mare procent il aveau asigurarile tip RCA, avea o situatie financiara precara si necesita o infuzie de capital de circa 11.000.000 euro.

Ilie Carabulea, dus din nou in arest preventiv

Incepand cu mai 2013, Ilie Carabulea, impreuna cu Mustatea si Mirzac, au constituit un grup infractional organizat, in scopul savarsirii unor infractiuni prin care se urmarea protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asig. Ilie Carabulea (persoana care detine indirect si controleaza societatea de asigurari) l-a promovat, sustinut si cointeresat financiar in mod constant pe fostul director Marian Mirzac pentru a fi ales in conducerea ASG.

DNA il vrea pe Carabulea dupa gratii pentru ca i-a supravegheat pe martorii din dosar

"Din pozitia de membru neexecutiv in conducerea ASF, incepand cu 24 aprilie 2013, Mirzac a facut demersuri pentru a asigura protectia Carpatica Asig si pentru a evita suspendarea autorizatiei de functionare de pe piata asigurarilor din Romania, pana la remedierea deficientelor. Ca intermediar in relatia dintre Carabulea si Mirzac a fost desemnat Mustatea Radu, avand rolul de a comunica rezultatele demersurilor infractionale ale lui Mirzac, precum si informatii confidentiale obtinute de la acesta din urma. Gruparea respectiva a fost sprijinita de Rusanu, presedintele ASF, precum si de alte persoane din conducerea ASF, respectiv inculpatii Calin, Chitoiu si Moldoveanu, si Dan Odobescu", arata DNA.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#Ilie Carabulea DNA arestare domiciliu, #Carabulea arest domiciliu, #Carabulea ASF arestare , #DNA