Europarlamentarul Laurentiu Rebega a fost trimis in judecata intr-un dosar de coruptie

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Joi, 21 Martie 2019, ora 13:50
10085 citiri
Europarlamentarul Laurentiu Rebega a fost trimis in judecata intr-un dosar de coruptie
Foto: Facebook/Laurentiu Rebega

Europarlamentarul Laurentiu Rebega, vicepresedinte Pro Romania si membru in Grupul Conservatorilor si Reformistilor Europeni, a fost trimis joi in judecata intr-un dosar de coruptie, potrivit portalului Inaltei Curti.

Alaturi de Rebega au mai fost trimise in judecata alte 6 persoane. Potrivit sursei citate, obiectul procesului este coruptie, iar obiectele secundare ale dosarului sunt infractiunea de fals intelectual si infractiunea de spalare de bani.

Acuzatiile DNA

Procurorii DNA au anuntat oficial ca l-au trimis in judecata pe Laurentiu Rebega pentru fapte care ar fi fost facute in calitate de vicepresedinte al CJ Prahova si persoana care controla activitatea mai multor firme cu profil agricol.

Mai exact este vorba despre:

- instigare la folosirea cu rea-credinta de documente false pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene;

- instigare la schimbarea fara drept a destinatiei fondurilor europene;

- participatie improprie la folosirea cu rea-credinta de documente pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene;

- doua infractiuni de spalare de bani;

- doua infractiuni de efectuare de operatiuni financiare incompatibile cu functia;

- complicitate la folosirea cu rea-credinta de documente false pentru obtinerea de fonduri europene.

DNA: Fraude europene

Celelalte sase persoane trimise in judecata sunt functionari publici, directori si afaceristi.

Acuzatiile au legatura cu posibila fraudare a trei proiecte cu finantare din fonduri europene destinate agriculturii si educatiei.

"Ca modalitate de comitere a faptelor, intr-o formulare sintetica, inculpatul s-a folosit de o persoana pe care o controla pentru intocmirea formalitatilor necesare obtinerii unor fonduri UE pentru finantarea unui proiect apicol fictiv, insusindu-si peste 90% din produsul infractional (frauda din anul 2014), iar in perioada 2012-2013, inculpatul a actionat ca partener al altor persoane, printr-o firma-paravan pe care o administra in fapt, participand la falsificarea si folosirea documentelor, disimuland si distribuind produsul infractional al fraudelor, cu retinerea unei parti de aproximativ 10%", acuza DNA.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si Agentia Pentru Finantarea Investitiilor Rurale s-au constituit parti civile in acest dosar.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Laurentiu Rebega judecata, #Laurentiu Rebega DNA, #Laurentiu Rebega coruptie, #Laurentiu Rebega Inalta Curte , #DNA