Fostul manager al Spitalului Malaxa este urmarit penal de DNA. A folosit ilegal banii institutiei

Vineri, 09 Decembrie 2016, ora 17:22
8859 citiri
Fostul manager al Spitalului Malaxa este urmarit penal de DNA. A folosit ilegal banii institutiei
Foto: Ziare.com

Florin Secureanu, fostul manager al Spitalului Malaxa, este urmarit penal de procurorii DNA, pentru luare de mita si delapidare, ambele in forma continuata.

In acest caz, Secureanu este acuzat ca a folosit ilegal banii institutiei, iar prejudiciul este de 1.944.594 de lei, adica peste 430.000 de euro, suma delapidata din conturile spitalului.

DNA precizeaza ca, in perioada mai 2009 - noiembrie 2016, Secureanu sustragea aproape zilnic sume de bani din casieria spitalului.

Astfel, s-au emis facturi pentru 1.075 de zile, in fiecare dintre ele fostul manager insusindu-si sume din patrimoniul spitalului.

"Pentru a justifica in documentele financiar-contabile ale institutiei publice sumele de bani astfel delapidate, suspectul a cerut personalului din cadrul serviciilor din subordinea sa (serviciul financiar - contabil, serviciul achizitii, serviciul administrativ), sa intocmeasca in fals documente justificative (facturi si chitante) ", se mai arata in comunicat.

In acest scop, Secureanu s-a folosit de doua societati comerciale, "care figurau fictiv ca furnizori de consumabile IT si prestatori de servicii de reparatii si mentenanta calculatoare ai spitalului".

"In realitate, aceste doua societati nu au avut niciodata contracte cu spitalul clinic Nicolae Malaxa si in consecinta nu au prestat niciun serviciu si nu au livrat niciun fel bunuri institutiei publice", subliniaza DNA.

De asemenea, in perioada 20 mai 2011 - noiembrie 2016, Secureanu a cerut in mod repetat "unei societati comerciale care avea atribuite contracte de achizitie directa cu spitalul sa ii plateasca o serie de deplasari pe care el si apropiati ai sai le faceau in strainatate si in tara".

Societatea comerciala a platit unei agentii de turism peste 800.000 de lei pentru 470 de deplasari ale lui Secureanu si ale apropiatilor acestuia.

"Serviciile turistice de care a beneficiat managerul spitalului si apropiatii sai, platite de societatea care avea contracte cu spitalul, au constat in achizitionarea de bilete avion, cazare, inchirieri auto, mic dejun, etc. Destinatiile au fost variate, atat in Europa, America, Asia, cat si in Romania", mai transmite DNA.

Secureanu a fost manager al spitalului clinic Nicolae Malaxa din Bucuresti, din anul 2007 pana pe 29 noiembrie 2016, fiind numit in functie de catre Primaria Municipiului Bucuresti, autoritate publica in subordinea careia se afla spitalul.

Pentru ce sustragea banii Secureanu

Fostul manager al spitalului a fost audiat cateva ore, vineri, la sediul DNA.

Gazeta Sporturilor noteaza ca, in aceste zile, au fost audiati la DNA reprezentanti ai mai multor firme care au facut afaceri cu spitalul.

In acest caz, procurorii au deschis dosar penal pentru abuz in serviciu, vizati fiind conducatorii spitalului.

Secureanu a fost demis pe 29 noiembrie de primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Primarul general a precizat ca a luat decizia in urma dezvaluirilor din presa.

Gazeta Sporturilor scria ca Secureanu ar fi scos bani din bugetul spitalului, pe baza unor facturi fictive care au fost emise de o firma din Iasi, dizolvata anul trecut.

De asemenea, din banii spitalului s-au platit inmormantarile unor cunostinte din primarii si s-ar fi dat 9.000 de euro unei firme de bijuterii. Scopul era acela de a curata instrumentarul sectiei de Ginecologie, insa banii au fost folositi pentru a cumpara cadouri pentru o tanara care ar fi iubita lui Secureanu.

In plus, Spitalul Malaxa a platit un pian si 25.000 de lei pentru operatia unei matuse a iubitei managerului.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#fost manager Malaxa DNA, #Secureanu urmarit penal DNA, #Secureanu ilegal bani spital, #manager Malaxa delapidare luare de mita , #DNA