Fostul ministru Stelian Fuia, urmarit penal. Ce spune fostul sef de la Agricultura (Video)

Miercuri, 08 Ianuarie 2014, ora 14:45
3832 citiri
Fostul ministru Stelian Fuia, urmarit penal. Ce spune fostul sef de la Agricultura (Video)

Fostul ministru al Agriculturii in Guvernul Ungureanu Stelian Fuia este urmarit penal pentru abuz in serviciu de catre DNA.

"Mi s-a adus la cunostinta urmarirea penala. A mai fost anchetata situatia. Acum vad ca s-a schimbat rezolutia. S-au razgandit procurorii. Acest dosar s-a plimbat mult intre institutii. Vom depune iar documente la dosar. Vom vedea ce se va intampla. Justitia merge inainte. Sunt surprins ca acest dosar s-a plimbat foarte mult. Am primit neinceperea urmaririi penale in 2012, daca nu ma insel, si stiam chiar ca e inchis. Acum s-a deschis. O sa vedem ce cuprinde dosarul", a declarat Stelian Fuia la Realitatea TV subliniind ca niciuna dintre rudele sale nu a fost implicata in aceasta afacere.

De asemenea, fostul ministru a declarat ca se considera nevinovat deoarece bunurile pe care le-ar fi instrainat ilegal ar fi, de fapt, inca in proprietatea statului.

"Eu ma consider nevinovat pentru ca acele active despre care se vorbeste ca au fost executate, vandute, instrainate, ele sunt inca in domeniul public al statului", a mai spus Stelian Fuia.

Ce va face Stelian Fuia dupa ce i se termina mandatul de ministru

Fuia este urmarit penal pentru fapte comise in 2005, pe cand era director la Statiunea de Cercetare si Dezvoltare a Plantelor Medicinale si Aromatice Fundulea. Fostul ministru este acuzat ca nu a formulat o contestatie atunci cand, in urma unei sentinte civile, mai multe imobile ale institutitei pe care o conducea urmau sa fie executate silit. Sentinta avea ca urmare stingerea unei datorii pe care, initial, Statiunea de cercetare Fundulea o avusese fata de Statiunea Didactica Belciugatele.

Astfel, procurorii DNA, sustin ca, dupa incunviintarea executarii silite, cu acordul Statiunii Fundulea, dreptul de a recupera datoria a fost preluat, printr-un contract de cesiune de creanta, de catre SC Procera Agrochemicals. Procurorii anticoruptie sustin ca sora si cumnatul fostului ministru, State Alexandrina si State Daniel, amandoi asociati ai acestei firme, au fost beneficiari ai foloaselor obtinute din aceasta procedura si au acceptat, practic, prejudicierea statului.

Stelian Fuia a fost ministru al Agriculturii intre 9 februarie si 27 aprilie 2012, sub conducerea premierului Mihai Razvan Ungureanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Stelian Fuia urmarit penal, #Stelian fuia urmarit DNA, #Stelian Fuia abuz in serviciu , #DNA
Comentarii