Gusa, audiat la DNA in dosarul lui Marta: Nu l-am cunoscut, nu a jucat pe partea mea

Marti, 13 August 2013, ora 13:08
2678 citiri
Gusa, audiat la DNA in dosarul lui Marta: Nu l-am cunoscut, nu a jucat pe partea mea
Foto: B1TV

Analistul politic Cozmin Gusa a fost audiat, marti, la sediul DNA, in calitate de martor, in dosarul fostului sef de cabinet al fostului presedinte ANAF Sorin Blejnar.

Gusa a dezvaluit, la iesire, ca a dat detalii "despre posibila implicare pe ar fi avut-o (Codrut Marta - n.red.) in trustul Realitatea Media, in perioada in care acest trust nu era administrat de noi", adaugand ca dosarul Marta este un dosar vast.

"Detalii prea multe legate de Codrut Marta n-am avut, nu il cunosc, nu am vorbit niciodata cu el. (...) Chiar daca pare incredibil sa nu-l fi cunoscut pe Codrut Marta, nu l-am cunoscut. Nu a jucat pe partea mea, ca sa folosesc un termen din fotbal", a spus Cozmin Gusa.

Acesta a explicat ca au fost si intrebari legate de Elan Schwartzenberg, adaugand ca nu l-a mai vazut pe acesta dinainte de plecarea sa din tara, in luna iulie 2012: "Ultima oara ne-am vazut in luna mai, cand a incercat sa instraineze marcile Realitatea".

"Elan nu s-a mai intors in tara din iulie 2012, n-am mai vorbit niciodata cu el tocmai pentru ca ne certasem, dupa ce incercat sa instraineze marcile Realitatea", a mai afirmat Gusa.

Codrut Marta, desi e urmarit international, cere CNA cedarea unui post radio

Politia a fost sesizata pe 25 mai 2012 cu privire la disparitia in imprejurari suspecte a lui Codrut Marta, fostul sef de cabinet al fostului presedinte ANAF Sorin Blejnar, de catre sotia acestuia, Andreea Marta, care a precizat ca ultima data sotul ei a fost vazut pe 21 mai.

Ulterior, Inspectoratul General al Politiei Romane, prin Directia de Investigatii Criminale - Serviciul Urmariri, a dispus darea in urmarire internationala prin Interpol a lui Codrut Alexandru Marta.

Numele lui Codrut Marta a fost vehiculat in mai multe dosare de evaziune fiscala, fiind cercetat alaturi de fostul presedinte ANAF Sorin Blejnar si de alte persoane cu functii de conducere in autoritati de control ale statului.

In legatura cu disparitia lui au fost audiate mai multe persoane, cunoscuti si apropiati ai acestuia, printre care si Elan Schwartzenberg si Sorin Blejnar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Cozmin Gusa DNA Marta, #Gusa audiat dosar Marta, #Gusa audiat DNA Marta , #DNA