Inca o ancheta de coruptie la nivel inalt: DNA acuza un deputat din Prahova de trafic de influenta (Video)

Marti, 11 Noiembrie 2014, ora 09:57
3947 citiri
Inca o ancheta de coruptie la nivel inalt: DNA acuza un deputat din Prahova de trafic de influenta (Video)
Foto: Facebook/Mircea Rosca

Procurorii DNA Ploiesti audiaza, marti dimineata, mai multe persoane, printre care si deputatul PNL de Prahova Mircea Rosca, intr-un caz de coruptie.

In dosarul deschis de procurorii anticoruptie sunt vizati deputatul PNL Mircea Rosca, vicepresedinte al organizatiei judetene Prahova, si presedintele PNL Azuga, Gabriel Popescu. Cei doi sunt suspectati de trafic de influenta, informeaza surse judiciare citate de Agerpres.

In 2011, Mircea Rosca, in calitate de vicepresedinte PNL Prahova, ar fi pretins 20.000 de euro de la administratorul unei firme din Comarnic, pentru a-si exercita influenta asupra presedintelui PNL Azuga din acea perioada, Gabriel Popescu, si asupra celorlalti membri ai Consiliului Local, pentru inlesnirea dobandirii unor terenuri pe raza localitatii, precizeaza sursele citate.

Din suma mentionata, Rosca ar fi primit 5.000 de euro, prin intermediul lui Gabriel Popescu, in timp ce 11.000 de euro i-ar fi folosit in interesul organizatiei judetene a PNL.

Potrivit surselor citate, 4.000 de euro ar fi ajuns la secretarului primariei Azuga, care indeplinea la acea data, in 2011, functia de presedinte al comisiei de licitatii. In schimbul sumei respective, aceeasi firma din Comarnic era declarata castigatoarea unei licitatii privind doua terenuri.

Alte contracte, castigator fiind varul deputatului Rosca

DNA face verificari si in cazul Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, care ar fi incheiat cu o firma din Comarnic, in perioada decembrie 2012 - iulie 2013, 5 contracte de achizitii de produse alimentare, precizeaza sursele amintite.

Contractul de peste 441.000 lei ar fi fost incheiat prin negociere directa, motivandu-se situatia de extrema urgenta, fara ca, in realitate, sa existe o astfel de situatie. Si in acest caz este banuita interventia deputatului Mircea Rosca, firma beneficiara fiind a varului sau.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#DNA coruptie PNL Prahova, #vicepresedinte PNL audieri DNA, #presedinte PNL Azuga , #DNA