Inspectia judiciara a inceput controlul cerut de Tudorel Toader la DNA

Luni, 17 Iulie 2017, ora 12:17
2664 citiri
Inspectia judiciara a inceput controlul cerut de Tudorel Toader la DNA
Foto: Arhiva Ziare.com

Inspectia judiciara a inceput, luni, controlul cerut de catre ministrul Justitiei, Tudorel Toader, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

Controlul va dura pana pe 11 august, iar dupa verificari va fi intocmit un raport care va fi inaintat Sectiei pentru procurori a CSM, care va analiza rezultatele.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, in 3 iulie, ca lupta anticoruptie nu inseamna numai DNA, numai aplicare de pedepse, ci inseamna prevenirea actelor de coruptie si ca, in calitate de ministru, nu vede numai partea pozitiva, ci si pe cea negativa, cu oameni arestati, condamnati, care se dovedeste ulterior ca sunt nevinovati, ceea ce inseamna o tragedie si o pata neagra pentru justitie.

"Cred ca oarecum a venit vremea clarificarilor la DNA. Prin raportul acela pe care l-am prezentat destul de amplu referitor la anchetarea modului de anchetare a OUG 13 eu am tras un puternic semnal de alarma vizavi de activitatea DNA si am subliniat nevoia imperativa ca activitatea DNA sa se desfasoare in limite constitutionale.

Sustinem cu toata convingerea continuarea luptei impotriva coruptiei, dar va rog sa retineti ca lupta impotriva coruptiei nu inseamna numai DNA, numai aplicare de pedepse si condamnari deci, inseamna in primul rand prevenirea savarsirii faptelor de coruptie, urmand ca norma plenala sa fie ultima solutie", a declarat ministrul Justitiei.

El a precizat ca a cerut Inspectiei Judiciare sa verifice activitatea manageriala la DNA si la Parchetul ICCJ, unde de zece ani nu au mai fost facute evaluari.

"Am sesizat Inspectia juidicara a CSM pentru a face evaluari de fond privind activitatea manageriala la DNA, pe de o parte, si la Ministerul Public, Parchetul ICCJ, pe de alta parte pentru ca la cele doua autoritati nu au mai fost facute evaluari de fond privind activitatea manageriala din 2007. (...)

Zece ani de zile o institutie sa nu fie verificata, evaluata nu stiu daca este tocmai in regula, motiv pentru care am sesizat Inspectia Judiciara, verificarile sunt in curs de desfasurare, astept cu interes concluziile evaluarii", a afirmat ministrul.

Tudorel Toader si-a exprimat speranta ca evaluarile de management vor arata "ca nu avem o justitie selectiva" si ca se respecta cronologia solutionarii, in functie de cea a inregistrarii cauzelor.

L.C.Kovesi: Nu cedam! Noi ne luptam cu mafia si nu o sa ne lasam (Video)

L.C. Kovesi, despre inregistrari, revocarea procurorilor si situatia din DNA: Ar putea fi in pericol dosarele pe care le investigam (Video)

Kovesi dezvaluie ca a mai existat un dosar Tel Drum, dar a fost clasat inainte sa vina ea la DNA

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Inspectia judiciara control DNA, #Inspectia judiciara DNA , #DNA