Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Tudorel Toader anunta ca are 4 candidati la sefia DNA

Vineri, 24 August 2018, ora 12:57
4335 citiri
Tudorel Toader anunta ca are 4 candidati la sefia DNA
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat, vineri, ca exista 4 candidati pentru functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie, insa nu a precizat cine este cel de-al patrulea candidat.

"In acest moment sunt 4 candidati pentru functia de procuror sef DNA si 14 candidati pentru functia de judecator la TUE!

La orele 16:30, pe pagina MJ, vom afisa listele de candidati pentru cele doua functii!", a scris Tudorel Toader pe pagina sa de Facebook.

Pana acum, se cunosc doar trei procurori care s-au inscris in cursa pentru sefia DNA. Este vorba de:

- Gabriela Scutea, care a fost adjunctul Laurei Codruta Kovesi, in vremea cand aceasta din urma era procuror general;

- Paula Tanase, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Galati;

- Procurorul militar Nicolae Lupulescu.

Astazi este ultima zi in care pot fi depuse candidaturi pentru a ocupa functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Procedura, reluata

Pe 27 iulie, Ministerul Justitiei a anuntat ca au fost respinse cele patru candidaturi depuse pentru functia de procuror-sef al DNA, urmand ca procedura de selectie sa fie reluata.

Cei patru candidati inscrisi in cursa prima data au fost Florentina Mirica - procuror-sef serviciu la Sectia de combatere a coruptiei din cadrul DNA, Cristian Lazar - procuror-sef adjunct la Sectia urmarire penala din cadrul Parchetului General, Marius Iacob - procuror-sef adjunct al DNA si Elena Grecu - procuror-sef serviciu in structura centrala a DNA.

Functia de procuror-sef al DNA a devenit vacanta dupa ce Laura Codruta Kovesi a fost revocata printr-un decret emis pe 9 iulie de presedintele Klaus Iohannis, care a pus in aplicare o decizie a Curtii Constitutionale.

A.D.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#candidati sefie DNA, #procuror sef DNA candidati , #DNA