Nou sef la DNA: Procurorul Calin Nistor a primit delegare pentru 6 luni

Joi, 07 Martie 2013, ora 16:19
5378 citiri
Nou sef la DNA: Procurorul Calin Nistor a primit delegare pentru 6 luni
Foto: Arhiva

Conducerea Directiei Nationale Anticoruptie a fost preluata, joi, de procurorul Calin Nistor, fost sef al serviciului teritorial Arges, a decis prim-adjunctul procurorului general, Daniel Morar.

Conform comunicatului remis presei, la cererea procurorului Laura Oprean, careia ii inceta la data de 11 martie delegarea in functia de procuror sef al DNA, aceasta a fost delegata pe o perioada de 6 luni in functia de procuror sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie.

In locul sau, in functia de procuror sef al DNA va fi delegat Calin Nistor, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Valcea cu grad profesional corespunzator PICCJ, in prezent ocupand prin delegare functia de sef al Serviciului Teritorial Pitesti al Directiei Nationale Anticoruptie, se precizeaza in comunicatul citat.

Laura Oprean, care a preluat cu delegare functia de sef al DNA dupa expirarea mandatului lui Daniel Morar, a prezentat recent bilantul institutiei pe 2012 si a anuntat ca va anunta daca se va inscrie la concursul pentru ocuparea functiilor de procuror general si procuror sef al DNA, dupa ce va fi declansat de ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, ceea ce nu s-a intamplat pana acum.

Seful interimar al DNA: Voi analiza o posibila candidatura

De ce nu se grabeste Mona Pivniceru?

Procurorul Calin Nistor a instrumentat mai multe dosare de anvergura, printre care cel al permiselor auto Arges, cel al lui Cornel Penescu precum si dosarele presedintelui CJ Arges Constantin Nicolescu.

Intr-un interviu acordat in urma cu aproape 2 luni postului Digi24, Daniel Morar dezvaluia ca printre cei pe care i-a propus in CSM pentru sefia DNA, dar care au fost respinsi de Mona Pivniceru, s-a numarat si Calin Nistor, alaturi de alti procurori cu performante in activitate.

"Nu i se impunea nimic. Am mai spus de colegii mei de la structura centrala (procurorii care au dus greul bataliei anticoruptie) - Doru Tulus, Lucian Papici, de colegii din structurile teritoriale - Calin Nistor de la Pitesti, Elena Botezan de la Cluj, de Laura Oprean, care acum conduce DNA-ul din postura de interimar... Sunt oameni care s-au expus in toti acesti ani. Sunt oameni care au rezistat presiunilor in toti acesti ani, au facut dosare importante si au obtinut si rezultate in instanta", a explicat Daniel Morar.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Calin Nistor sef DNA, #Laura Oprean DNA , #DNA