Omul de afaceri Mitica Calin, trimis in judecata de DNA, dupa devalizarea CFR Cluj

Vineri, 07 August 2015, ora 13:04
3568 citiri
Omul de afaceri Mitica Calin, trimis in judecata de DNA, dupa devalizarea CFR Cluj
Foto: Ziare.com

Procurorii DNA l-au trimis in judecata pe omul de afaceri Mitica Calin, care controleaza actionariatul SC Remarul 16 Februarie SC Cluj Napoca si SC Transferoviar Cluj Napoca.

Potrivit unui comunicat al DNA, Calin este acuzat de dare de mita, spalare de bani, instigare la abuz in serviciu, complicitate la dare de mita, complicitate la spalare de bani si complicitate la cumparare de influenta.

De asemenea, au mai fost trimise in judecata 10 persoane:

  • Dumitru Barbacuti, director general al SC Remarul 16 Februarie SC Cluj Napoca;
  • Adrian Stefan, directo de infrastructura al SC Transferoviar Cluj Napoca;
  • Laurentiu Seceleanu, director al Sucursalei Regionale de Cai Ferate SRCF Galati din cadrul CNCF CFR SA;
  • Cristian Mircea Arnautu, director al Oficiului Notificat Feroviar Roman ONFR, din cadrul Autoritatii Feroviare Romane AFER;
  • Sorin Alexandru Trandafirescu, director general adjunct al Departamentului de proiecte cu finantare nerambursabila, din cadrul CNCF CFR SA;
  • Gelu Dan, director general al Autoritatii Feroviare Romane AFER;
  • Marian Panaite, inspector in cadrul Autoritatii Feroviare Romane AFER;
  • Teodor Alexandru Gavris, sef Serviciu Automotoare si, ulterior, director de tractiune in cadrul SNTFC CFR Calatori SA;
  • Stefan Florin Andrei, administrator al unei societati comerciale;
  • Liliana Luta Seceleanu.

In perioada 28 ianuarie 2013 - 16 iunie 2014, Calin a dispus remiterea cu titlu de mita, in 12 transe succesive, a sumei totale de 414.392 lei, lui Gavris, pentru ca acesta din urma sa sprijine interesele de afaceri ale SC Remarul 16 Februarie SC Cluj Napoca, astfel incat sa obtina contractele de servicii Revizie tip R 7 la Automotoarele Desiro "Sageata Albastra", in valoare maxima de 220.990.260 lei si Revizie tip R8 la automotoarele Desiro "Sageata Albastra".

Ulterior, in luna septembrie 2014, Calin si Barbacuti i-au determinat pe Arnautu si Panaite sa isi indeplineasca in mod defectuos atributiile de serviciu, cauzand prin aceasta o vatamare a drepturilor si intereselor legitime ale persoanei vatamate SNTFC CFR Calatori SA.

Arnautu si Panaite au semnat acte oficiale prin care au omologat in conditii abuzive operatorul economic privat SC Remarul 16 Februarie SC Cluj Napoca, pentru ca aceasta societate sa poata participa la licitatia privind "Servicii de reparatii tip RR la locomotivele electrice 5100 KW, dotate cu ICOL", valoarea lucrarilor licitate fiind de maxim 55.284.858,72 lei.

In cauza, procurorii au dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile si sume de bani apartinand inculpatilor. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Cluj cu propunerea de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza, mai transmite DNA.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#om afaceri trimis judecata DNA, #Mitica Calin DNA, #Mitica Calin CFR Cluj , #DNA