Pledoariile finale in procesul colonelului Dragomir (exSRI) au fost din nou amanate, dupa ce sotia a renuntat la avocat

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Marti, 25 Februarie 2020, ora 14:49
4674 citiri
Pledoariile finale in procesul colonelului Dragomir (exSRI) au fost din nou amanate, dupa ce sotia a renuntat la avocat
Foto: Facebook/ Daniel Dragomir

Pledoarile finale in procesul in care fostul locotenent-colonel SRI Daniel Dragomir este judecat pentru mai multe fapte de coruptie au fost amanate pana pe 24 martie, dupa ce sotia acestuia, Marinela Zoica Dragomir, inculpata in dosar, a reziliat contractul cu avocatul sau. Femeia a cerut un termen pentru a-si angaja un nou aparator.

Instanta i-a pus in vedere Marinelei Zoica Dragomir sa depuna pana la urmatorul termen actul scris privind rezilierea contractului cu avocatul. "Vom dispune aparatori din oficiu pentru ambii inculpati, facem o adresa pentru Baroul Bucuresti in acest sens," a decis instanta.

Este a treia amanare a pledoariilor finale in acest caz. La termenul din 13 februarie, cazul s-a amanat deoarece cel de-al treilea magistrat care a intrat in dosar s-a imbolnavit subit si nu a putut intra in sala de judecata.

Procesul a fost repus pe rol dupa ce un complet format din doi judecatori de la Curtea de Apel Bucuresti, Ciprian Ghita si Ovidiu Richiteanu, nu au putut ajunge la o opinie comuna pe 30 ianuarie. Asa ca a fost constituit un complet de divergenta. In dosar a intrat un al treilea magistrat, Mariana Constantinescu, care trebuie sa incline balanta in acest caz.

Judecat de 5 ani

Procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Daniel Dragomir pe 26 ianuarie 2015.

Tribunalul Bucuresti a dat prima decizie in acest caz pe 22 decembrie 2016. Dosarul se afla in faza de apel, pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, din mai 2017.

Initial, cazul a ajuns pe masa unui complet format din Florin Purigiu si Ciprian Ghita. Dupa aproximativ 10 termene de judecata, Florin Purigiu a facut cerere de abtinere, admisa in martie 2018, iar judecata in faza de apel a fost reluata de la zero.

Florin Purigiu a fost inlocuit cu Ovidiu Richiteanu. Pe 16 iunie 2018, si Ciprian Ghita a facut o cerere de abtinere din acest dosar, dar aceasta a fost respinsa, potrivit portalului instantelor.

Procesul

Dupa cum am aratat, Curtea de Apel Bucuresti are pe rol apelurile facute de DNA, Daniel Dragomir si sotia acestuia, Marinela Zoica Dragomir.

Locotenent-colonelul (r) Daniel Dragomir, fostul sef al Sectoarelor Informativ-Operative din Directia Generala de Prevenire si Combatere a Terorismului din cadrul SRI, este judecat pentru trafic de influenta, spalare a banilor si folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii.

La tribunal, in prima instanta, el a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare pentru fals in inscrisuri, dar a fost achitat pentru acuzatiile de coruptie.

In dosar mai este trimisa in judecata si sotia acestuia, plutonier major (r) in SRI Marinela Zoica Dragomir. Si ea a fost condamnata in faza de fond la un an de inchisoare cu suspendare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Daniel Dragomir DNA, #Daniel Dragomir proces, #Daniel Dragomir coruptie, #Daniel Dragomir judecatori , #DNA