Presedintele PNL Gorj, proaspat ales senator, a fost trimis in judecata

Marti, 11 Decembrie 2012, ora 15:47
3366 citiri
Presedintele PNL Gorj, proaspat ales senator, a fost trimis in judecata
Foto: radiotargujiu.ro

Presedintele PNL Gorj, Dian Popescu, proaspat ales senator, a fost trimis in judecata de Parchetul Tribunalului Gorj, alaturi de alte cinci persoane, printre care fratele sau si Dumitru Parvulescu, secretar general adjunct in Ministerul Economiei, in dosarul fostului primar din Pestisani.

Dian Popescu a fost trimis in judecata pentru complicitate la abuz in serviciu, fals si uz de fals si dare de mita. El este acuzat ca, in calitate de administrator al societatii Maserati, a executat lucrari de constructie a doua baze sportive in localitatile Scoarta si Pestisani. Anchetatorii sustin ca, in campania electorala din anul 2008, acesta i-ar fi oferit 7.000 de lei primarului din Pestisani, iar, cateva luni mai tarziu, firma lui a fost desemnata castigatoare a licitatiei.

Sase inculpati din dosarul in care este arestat primarul suspendat al comunei gorjene Pestisani, Florin Pavel, au fost trimisi in judecata de Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj. Majoritatea infractiunilor se refera la fapte de coruptie, fals, abuz in serviciu, complicitate la abuz in serviciu, luare si dare de mita.

Cei trimisi in judecata sunt urmatorii: primarul din Pestisani, Florin Pavel, Dian Popescu, presedintele PNL Gorj si proaspat senator al USL, Gabriel Titus Popescu, fratele lui Dian Popescu, omul de afaceri Dan Radu Floarea, patron al Tech Safety, Dumitru Parvulescu, secretar general adjunct in Ministerul Economiei si Nicolae Isar, diriginte de santier.

Pirvulescu Dumitru, in prezent secretar general adjunct in Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, a fost trimis in judecata pentru instigare la abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave, constand in aceea ca, prin rugaminti si folosindu-se de relatiile de prietenie in care se aflau, l-a determinat pe inculpatul Pavel Ion Florin sa semneze doua contracte de cesiune de creanta, la data de 2 iulie 2009, in valoare de 2.500.000 lei catre persoane fizice, fara aprobarea Consiliului Local Pestisani.

Societatea omului de afaceri Dan Radu Floarea s-a ocupat de construirea unui campus scolar. Acuzatiile care au fost formulate vizeaza faptul ca acesta ar fi primit bani pentru lucrari neexecutate. Cei doi sustin ca acuzatiile care li se aduc sunt nefondate. Floarea a precizat chiar ca din cauza lucrarii de la Pestisani firma sa a intrat in faliment.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#presedinte PNL Gorj judecata, #senator USL Gorj judecata, #Dian Popescu judecata , #DNA