Procurorii au pus sechestru pe bunurile patronului firmei care a sapat groapa in care a cazut Bogdan Gigina

Miercuri, 07 Decembrie 2016, ora 16:37
3170 citiri
Procurorii au pus sechestru pe bunurile patronului firmei care a sapat groapa in care a cazut Bogdan Gigina
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorii anticoruptie au pus sechestru pe bunurile lui Petre Mazilu, patronul firmei care a sapat groapa in care a cazut politistul Bogdan Gigina, acesta fiind cercetat in dosar alaturi de fostul ministru Gabriel Oprea.

"Am relatat tot ce s-a intamplat. S-a pus sechestru pe proprietatile pe care le am, pe toate. Ma acuza doar ca semnalele nu au fost reflectorizante, dar nu se impun semne reflectorizante in toate cazurile. Nu e niciun prejudiciu, probabil sunt pretentiile familiei de niste bani. Am inteles ca au cerut trei milioane.

O vad nedreapta (masura - n.red.) dar ce poti sa faci? Trebuie sa respecti regulile jocului, legea din tara asta. Conturile nu le-au blocat, ar insemna sa distruga tot. Nu e intentia de a distruge, e o masura de a nu putea vinde", a declarat Petre Mazilu dupa ce a fost informat de procurori ca are sechestru pe bunuri.

Cand a ajuns la audieri, Petre Mazilu le-a spus jurnalistilor ca nu are ce sa isi reproseze in legatura cu modul in care a fost semnalizata groapa.

"Semnalizarile au fost corecte. Se stia de groapa. S-a lucrat trei zile inainte, cu o ora inainte a trecut o delegatie, chiar a presedintelui, deci nu se poate spune ca nu au fost semnalizate corect. Erau doua lampi, 'licurici' cum le spunem noi, care functionau. Una functiona si dupa accident, cea care nu a fost distrusa", a spus Mazilu.

Intrebat a cui este resposabilitatea pentru ceea ce s-a intamplat, Mazilu a spus: "N-as putea sa ma pronunt eu. Probabil ca o mare vina o are si tanarul si e pacat ca a murit asa tanar. Din neatentia dansului, probabil. Din cate am inteles, i s-a spus sa se retraga din dispozitiv din cauza conditiilor meteo. Nu sunt sigur, s-a zvonit. Nu eram in tara cand s-a intamplat. Plecam, ma pregateam de plecare. Eu zic ca da, s-a respectat intru totul legea. Cateodata in viata esti vinovat numai ca existi. Din toate punctele de vedere, eu zic ca a fost semnalizata corect si a ramas semnalizata corect inca doua zile, cat au mai durat lucrarile".

Mazilu a mai declarat ca a fost chemat la DNA in calitate de suspect.

"Ca suspect. Acuzatia este ca semnele nu au fost reflectorizante, din cate mi s-a spus si ca nu am respectat cei 240 de metri de presemnalizare. Nu se puteau respecta. Intr-un oras sa blochezi 240 de metri de strada... (...) El (politistul Bogdan Gigina - n.red.) stia de ea (groapa -n.r.). Cand a ajuns acolo, in intersectie, din informatii, erau doi politisti care restrictionau circulatia in momentul trecerii coloanei", a completat patronul firmei.

La sediul DNA s-au prezentat, miercuri, si Gabriel Oprea si cei doi copii ai acestuia.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca Gabriel Oprea a fost chemat, miercuri, la sediul DNA pentru a i se aduce la cunostinta sechestrul impus pe avere in dosarul mortii politistului Gigina, din acelasi motiv fiind chemat si fiul sau dupa ce fostul ministru ar fi trecut o parte din bunuri pe numele acestuia.

Pe 14 octombrie, presedintele Klaus Iohannis a avizat inceperea urmaririi penale a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpa in dosarul mortii politistului Bogdan Gigina.

In prima faza, cererea a fost trimisa Senatului Romaniei insa plenul acestei camere a respins-o. Ulterior, sub presiunea protestelor, Gabriel Oprea a demisionat din Parlamentul Romaniei, astfel ca procurorii au revenit cu o a doua cerere, adresata lui Klaus Iohannis, potrivi legii raspunderii ministeriale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#sechestru avere Petre Mazilu, #Bogdan Gigina murit groapa , #DNA
Comentarii
Poza Vintage
Vintage
rank 5
E ca si cum ai pune sechestru pe bunurile sefului unui