Sef din CFR, pus sub control judiciar pentru santaj la scurt timp dupa ce si-a dat demisia

Miercuri, 04 Februarie 2015, ora 18:59
2842 citiri
Sef din CFR, pus sub control judiciar pentru santaj la scurt timp dupa ce si-a dat demisia

Fostul presedinte al Directoratului CFR Calatori, Vasile Secara, a fost pus sub control judiciar, fiind acuzat de santaj, de catre procurorii DNA Brasov, in dosarul in care este cercetat si fostul director al Sucursalei Regionale de Transport Feroviar de Calatori Brasov, Gheorghe Radulescu.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Brasov au dispus, marti, punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar, pentru 60 de zile, pana in 3 aprilie, fata de Vasile Secara, presedintele directoratului SNTFC "CFR Calatori" SA la data faptelor, cercetat pentru santaj.

"Incepand cu luna august 2014, in calitate de director al SNTFC CFR Calatori SA, in baza unei intelegeri prealabile cu inculpatul Radulescu Gheorghe - directorul SRTFC Brasov (cercetat in aceeasi cauza in stare arest la domiciliu), a efectuat acte de constrangere morala (ex. convorbire telefonica din care rezulta amenintarea cu evacuarea din locuinta de serviciu si cu desfacerea contractului de munca) asupra unui angajat al SRTFC Brasov, cu scopul de a-l determina pe acesta din urma sa renunte la un litigiu de munca inregistrat la Tribunalul Brasov, prin care solicita sa fie repus in functia de director al SRTFC Brasov", au scris procurorii in ordonanta de dispunere a controlului judiciar.

Anchetatorii sustin ca Vasile Secara urmarea sa il ajute pe Gheorghe Radulescu sa-si pastreze functia in care tocmai fusese numit, evitand astfel o posibila reintegrare in functia de director al SRTFC Brasov a lui Ioan Stegaru.

Demisie din fruntea CFR Calatori

Vasile Secara a demisionat luni din functia de presedinte al Directoratului CFR Calatori, pe care o detinea din aprilie 2014.

Demisie importanta din fruntea CFR

Fostul director al Sucursalei Regionale de Transport Feroviar de Calatori Brasov, Gheorghe Radulescu, este din 29 ianuarie in arest la domiciliu, fiind acuzat ca l-a santajat pe fostul sef al serviciului, Ioan Stegaru, cu care are pe rolul Tribunalului Brasov un litigiu de munca.

Radulescu a mai fost sef al CFR Calatori Brasov timp de opt ani, in perioada 1998 - 2006, iar in locul lui a fost numit Ioan Stegaru. In 2012, Stegaru a fost concediat, dar si-a recastigat locul prin instanta, in ianuarie 2014. Acesta nu a stat insa mult in functie pentru ca, in iulie anul trecut, a fost din nou inlocuit cu Radulescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Vasile Secara DNA, #Vasile Secara santaj, #sef CFR Calatori santaj , #DNA