Seful de cabinet al premierului, audiat la DNA. Ponta: Sa fie audiata toata lumea! (Video)

Miercuri, 25 Iunie 2014, ora 11:05
9617 citiri
Seful de cabinet al premierului, audiat la DNA. Ponta: Sa fie audiata toata lumea! (Video)

Vlad Stoica, seful de cabinet al premierului Victor Ponta, este audiat, miercuri, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in dosarul in care presedintele suspendat al Consiliului Judetean (CJ) Mehedinti, Adrian Duicu, este acuzat de fapte de coruptie.

Astfel, Vlad Stoica da in aceste momente explicatii in fata anchetatorilor, in calitate de martor in dosarul lui Adrian Duicu, transmite Digi 24.

Procurorii anticoruptie l-au citat pe seful cabinetului prim-ministrului la sediul DNA, intrucat acestia considera ca Stoica ar fi stiut despre discutiile pe care le-ar fi avut Duicu, in care promitea interventii in Guvern pentru obtinerea unor posturi.

Vlad Stoica a spus, la intrarea in sediul DNA, ca nu este o persoana publica si ca nu are declaratii de facut, potrivit Mediafax.

Premierul Victor Ponta, aflat la Parlament, unde tocmai se votase declaratia prin care i se cere demisia presedintelui Traian Basescu, a comentat scurt acest subiect: "Sa fie audiata toata lumea!".

Ponta: Nu ma dezic de Duicu. Sa-i spun sa treaca la PMP? (Video)

Presedintele suspendat al CJ Mehedinti este cercetat de DNA in stare de arest preventiv, de la inceputul lunii aprilie, pentru trafic de influenta.

De asemenea, Adrian Duicu a fost suspendat din functia de sef al CJ Mehedinti pana la definitivarea cauzei aflate pe rolul instantei. In acelasi dosar mai sunt cercetati, tot in stare de arest, fostul sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Mehedinti, Stefan Ponea, si omul de afaceri Constantin Popescu.

Scandal de coruptie la Mehedinti: Presedintele CJ, seful Politiei si liderul PSD Orsova, arestati preventiv (Video)

Trafic de influenta in biroul premierului

Procurorii DNA arata, in dosarul de coruptie al social-democratului, ca acesta ar fi facut trafic de influenta chiar in biroul premierului Victor Ponta si in prezenta ministrului de Interne din acea perioada, Radu Stroe.

Duicu facea trafic de influenta in biroul lui Ponta, in prezenta lui Radu Stroe - Stenograme DNA

Din dosar reiese ca Adrian Duicu a facut tot posibilul ca seful IPJ Mehedinti, Constantin Ponea, sa fie mentinut in functie si apoi avansat, cu scopul ca, la randul sau, seful politiei sa il ajute sa scape de dosarul de incompatibilitate deschis de ANI.

Anchetatorii sustin ca Victor Ponta l-a convocat la Guvern chiar pe seful Politiei Romane pentru a-i satisface pretentiile lui Duicu, care se temea ca isi poate pierde functia din cauza incompatibilitatii.

Dupa aparitia acestor informatii, premierul Victor Ponta s-a aratat nemultumit de faptul ca ar fi aparut in presa informatii discutate la el in birou.

"Sunt absolut convins ca veti primi de la procurori inregistrarile de la mine din birou", a comentat el, spunand ca nu stie nimic de discutiile avute de Duicu la Palatul Victoria, dar adaugand ca prin biroul sau au trecut multi sefi de guverne sau de servicii, chiar si seful CIA, si ca toti acestia vor fi "incantati" sa vada ca ce s-a discutat in biroul sau apare in presa.

Informatiile aparute in presa din dosarul lui Duicu nu fac referire la inregistrari ambientale din biroul premierului, ci doar la interceptarile telefonice ale telefonului presedintelui CJ Mehedinti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Vlad Stoica DNA, #Vlad Stoica martor Duicu, #sef cabinet Ponta DNA , #DNA
Comentarii
Poza 3trandafiribaroi
3trandafiribaroi
rank 5
Ponta, nu demisionezi puțin? Hai lasă un pic munca istovitoare la
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Seful de cabinet pontanac este acuzat de escrocherie?