Sotia fostului sef de cabinet al lui Sorin Blejnar, arestata pentru proxenetism

Joi, 19 Iulie 2012, ora 14:21
5441 citiri
Sotia fostului sef de cabinet al lui Sorin Blejnar, arestata pentru proxenetism
Foto: oradetimis.ro

Andreea Marta, sotia lui Codrut Marta fostului sef de cabinet al lui Sorin Blejnar, a fost arestata, joi, pentru proxenetism. Avocatii Andreei Marta au facut deja recurs pentru decizia de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Andreea Marta este suspectata ca ar fi coordonat o retea de prostitutie, infiintata in anul 2010. Ea a fost retinuta, miercuri, pentru 24 de ore, fiind acuzata de prostitutie si proxenetsim. De asemenea, in acelasi dosar este implicata si sora acesteia, Maria Magdalena Lungu.

Grupul infractionar racola fete de la concursuri de modelling, pe care le punea apoi in legatura cu persoane influente.

"Clientii erau racolati de catre membri gruparii din mediul oamenilor de afaceri, politicieni si sportivi, care erau dispusi sa cheltuiasca sume foarte mari de bani, prin organizarea unor petreceri private, in special in strainatate si in cluburi exclusiviste, iar sumele incasate, deosebit de importante, erau insusite in cea mai mare parte de catre membrii gruparii, prostituatele fiind platite cu sume in jur de 300-500 euro", se precizeaza intr-un comunicat de miercuri al IGPR.

Potrivit procurorilor DIICOT, activitatile de prostitutie - proxenetism au avut loc in principal pe teritoriul Romaniei, in municipiile Bucuresti, Tulcea, Brasov si Calarasi, dar si in alte tari - Italia, Elvetia, Principatul Monaco.

Potrivit avocatului Andreei Marta, Catalin Breazu, acesteia i s-a spus doar ca este acuzata de proxenetism, fara sa i se spuna ce o incrimineaza, dar si fara a i se aduce probe.

"In urma investigatiilor efectuate, in baza delegarii autoritatilor judiciare competente, au fost identificate 30 de prostituate, o parte dintre acestea fiind deja audiate, care intretineau raporturi sexuale in folosul grupului infractional organizat. Gruparea era coordonata de catre surorile Andreea Elena Marta si Maria Magdalena Lungu, cu sprijinul Victoriei S. si a lui Valentin P., care recrutau, plasau si transportau prostituatele la adresele clientilor sau in locuri in care se desfasurau petreceri private", se arata in comunicatul Politiei Romane.

Codrut Marta, implicat in afaceri ilegale cu produse petroliere

Andreea Marta este sotia lui Codrut Marta, fostul sef de cabinet al fostului presedinte al ANAF, Sorin Blejnar. Pe 30 mai, Marta a fost dat in urmarie internationala cand a fost introdusa si o alerta in sistemul informatic Schenge referitoare la cel a carui disparitie a fost semnalata de sotia sa, in urma cu cinci zile.

Pe 10 iulie acesta a fost pus sub acuzare de procurorii anticoruptie, pentru implicare in afaceri ilegale cu produse petroliere, prin care s-a prejudiciat statul cu peste 15 milioane de euro prin neplata accizelor si taxelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Andreea Marta arestata proxenetism, #Andreea Marta Sorin Blejnar proxenetism, #retea prostitutie ANAF Blejnar , #DNA